5 weken na trekken verstandskies nog pijn

Author:
emmertje
Posted:
vr, 09/10/2004 - 15:15
5 weken geleden is onder mijn verstandskies getrokken. Het was een pijnlijke ervaring omdat de verdoving niet goed werkte. Na veel pijn en gewroet en geboor is de kies eruit gekomen.

Nu 5 weken later heb ik nog steeds wisselend erge pijn en een gevoel van zwelling en stijfheid in de kaak. De ene dag erger dan de andere. Maar je ziet er niets aan. De wond is goed genezen. Het lijkt alsof het de kies ervoor is.......daar zit de pijn vooral. ( niet als ik eraan kom) en sinds een paar dagen bemerk ik een raar branderig gevoel in de mondhoek. Er is een foto genomen van de kies ervoor maar die was goed.........toch zit de meeste pijn daar.......maar trekt wel door naar de rest... Nu is het wel zo dat de pijn vooral erger wordt bij normaal eten aan die kant ( niet tijdens maar erna)...bij inspanning.... en als ik een tijd op die kaak heb gelegen. In rust zakt de pijn toch wel af.....en ik kan s'nachts met paracetamol normaal slapen.....maar de pijn komt terug zodra ik me meer beweeg.

De tandarts zegt wel dat genezing van het bot lang duurt maar vindt deze klachten toch wel vreemd.
Wie heeft deze klachten ook gehad en hoelang gaat dit duren......en moet ik nu terug naar de kaakchirurg? Of toch nog eens naar de tandarts?

Wie kan me advies geven of geruststellen?
ietje

Ik heb exact de zelfde klachten als jij hebt.
Bij mij is mijn linker verstandskies onder in juni door de kaakchirurg verwijderd.
Daarna zijn mijn klachten begonnen, dacht eerst ook dat het de kies naast mijn verwijderde verstandskies was die nu op ging spelen of dat het de wond was.
Na mijn vakantie, +/- 5 weken na het verwijderen van de verstandskies,
kreeg ik hevige pijn voornamelijk bij het liggen, de pijn trok helemaal door tot in mijn kies(en), oor en linker kant gezicht, ik wist niet waar ik het zoeken moest.
Ik heb direct de kaakchirurg gebeld en gezegt dat ik verrekte van de pijn en dacht dat het de wond was of de kies ernaast.
Ik kon nog de zelfde dag terecht en hij kwam tot de conclusie dat het mijn kaakgewricht is die de klachten geven. Overbelst kaakgewricht)
Dit blijkt vrij vaak voor te komen, bij het trekken van een verstandskies.
Inmiddels ben ik al diverse keren bij de kaakchirurg geweest.
Het advies wat je krijgt is geen hard voedsel meer eten, geen kauwgum kauwen en ontspannen. ( zie ook mijn verhaal bij zeurende pijn).
Als ik jouw was zou ik toch maar de kaakchirurg bellen, hij kan pijnstillers voorschrijven en je adviesen geven.
vr, 09/10/2004 - 15:49 Permalink