5 weken na trekken verstandskies hevige infectie in Parijs

Author:
tmparis
Posted:
do, 12/06/2012 - 00:40
Halo allemaal,

Ben helemaal nieuw op dit forum maar ik heb al veel info gevonden en nu leek het me een goed idee om mijn probleem
waarvoor ik antwoorden zoek ook te posten.

Ik heb 2 November jl. mijn laatste 2 verstandskiezen laten trekken, in Nederland, aan de linker kant. Net een dag voordat ik weer
naar huis ging en thuis is in Parijs. Omdat ik al eerder de ingreep ben ondergaan aan de rechterkant zonder enkele complicaties
leek het me niet zorgwekkend om na de ingreep naar Parijs te gaan, zonder de medische steun die ik eigenlijk nodig heb gehad.
Maar zoals ik al zij, ik had de eerste extractie goed doorstaan en het herstel ook. Nu duurde deze extractie iets, maar niet veel langer.
Achteraf bleek het een enorme kies te zijn waardoor ik een gat ter grote van 2 cm in mijn kaak had, na consult van mijn nieuwe franse tandarts. Het herstel is tot op heden, met de duur van 5 weken echter nog uitgebleven. Ik kampte als eerste met een compleet verdoofde kin, onder-tanden en kiezen aan de linkerkant. Mogelijk door de verdoving die dan direct in de zenuw zou kunnen zijn gespoten. Ik heb extra verdoving gehad tijdens de extractie dus dit heb ik als telefonisch consult gekregen van de afdeling kaak-chirugie waar ik geholpen ben, leek mij geheel plausibel. Dit was 10 dagen na de extractie overigens.

Echter ben ik nog steeds, met minuscule vooruitgang, vrijwel helemaal doof. Balen!
Mijn Hechting was na 12 dagen zo goed als verdwenen, al had ik nog wel een gat in mijn mond en al gauw kreeg ik een slechte smaak, adequaat op gereageerd en een spuitje gekocht en daar in de Perio-Aid (die ik vanaf dag 1 trouw gebruik) gedaan en met resultaat, geen stank meer en blik vooruit op die zoete genezing!
Ik denk toch zo nabij de 4 weken dat ik veel moeite kreeg met kauwen, veel pijn, druk op het kauwvlak en dus veelal de linkerkant ontzien. m.a.w. met rechts gaan kauwen.

Toen is het nog erger uit de hand gelopen. Vorige week donderdag at ik een franse baguette en bij de eerste hap, met mijn linker hoektanden schoot mijn kaak een klein stukje uit de kom en floepte weer terug. Een schurend en pijnlijk gevoel met een luide kraak en knal dus ik dacht gelijk ik breek een kies af. De doktor langs gekomen op werk en bleek het dus mijn kaak en kaakspier te zijn die ik heb beschadigd aan een franse baguette. Door toedoen van het stukje hier boven. Het hele voorval is erg pijnlijk en eet alleen maar soep en drink warme chocolade melk.
Maar die doktor rade me ook aan om naar een tandarts te gaan ivm een foto voor mijn kaak. Niks aan de hand met de kaak maar de
tandarts schrok wel van mijn verhaal. Aan de hand van de foto's werd het duidelijk dat ik een absurd grote kies van 2cm heb moeten laten verwijderen en dat de ingreep toch heftiger was dan ik zelf had ingedacht. Verklaart de pijn die ik had bij kauwen, was gewoon een heftige ingreep, maar mede door dat je naar binnen en naar buiten wandelt na de extractie en ook geen indruk heb gekregen dat er iets abnormaals aan de hand was.

Maar de prioriteit was mijn kaak en ik zou in Nederland voor de kerst weer terug gaan naar de afdeling kaak-chirugie. Overigens praat ik engels-frans tegen hem en hij frans tegen mij. Wat op zich gaat, maar toch wil je het helemaal begrijpen en dat is nogal lastig. Desondanks een erg bekwame vakman, velen malen beter dan mijn oude tandarts dus het vertrouwen is er wel. Nu heb ik hem vandaag 5 dagen later weer bezocht voor een wortelkanaal behandeling. Ik zat ondertussen aan de pijnstillers voor mijn kaak maar merkte dat ik bovenin aan de linkerkant drukkende pijn had. Zaklamp+Iphone in me mond en een foto gemaakt, blijkt dat ik een aardig gaatje heb waar hij vandaag een wortelkanaal behandeling voor heeft moeten uitvoeren. Een proef op de som en heel erg goed geslaagd, erg soepel en vlekkeloos verlopen. Fijn. Dus alles is bij elkaar aan het komen zoals je kan lezen en ik word er echt een beetje nerveus van, dit verzin je niet.. Geluk bij een ongeluk dat van die kaak, want daardoor is een wortelkanaal behandeld wat mijn eigen tandarts in Nederland over het hoofd heeft gezien tijdens een routine op 28 Oktober jl.! Echt in geshockt door die wanprestatie. Ook de tandarts hier zij nog tegen me ik dacht dat jullie in Nederland topmensen hebben.. mijn geval is ook ongelukkig en ik ben trots op onze medische wereld, geloof me in Nederland zijn de praktijken alleen al zo veel moderner (wat een leek waarneemt) maar dat van die routine is wel een domper!

Nu keek hij naar mijn wang, dit is het echte probleem; Gigantisch dik! 5 weken na de extractie, zwaar geïnfecteerd. Ik heb antibiotica mee gekregen; Clamoxyl - Amoxicilline om de ontsteking te lijf te gaan. Nu kwam ik thuis en mijn wang was nog dikker. Ik duwde en voelde een beetje na wat lezen op het internet en zelf doktor spelen en toen kwam en een gigantische lading pus uit. Ik ben net met de kuur begonnen en heb morgen een vervolg afspraak voor mijn kroon en ga dan een reeks check-ups doen bij mijn nieuwe tandarts. Hij heeft me zijn mobiele nummer gegeven en zit er echt boven op dus daar ben ik erg blij mee.. maar onze communicatie blijft 80% door een kleine taal barrière. Mijn vraag is aangezien ik verlamd ben in mijn onderste tanden en dus niet zuiver op gevoel kan afgaan in mijn mond of een infectie mogelijk de nervus alveolaris inferieur kan beschadigen met allerlei nare complicaties van dien? Of misschien beter geformuleerd; Welke complicaties kunnen er optreden bij een hevige infectie zo lang na dato van de extractie. Ik huiver voor die verdoofde tanden en kin en ben als de dood dat de zenuw nu open en bloot ligt en aangetast wordt door al die bactieren en pus.

Overigens rook ik niet, ben ik in goede vorm, loop veel hard (nu even niet meer) en eet ik vrijwel vegetarisch alleen zo nu en dan een biefstuk voor wat ijzer. Ook drink ik geen druppel alcohol. 26 jaar en in principe gezond.

Op het internet is zoveel te lezen maar daar word je niet vrolijk van dus stop ik daar maar mee en gelukkig ga ik morgen weer naar de tandarts, maar een second-opinion en in het Nederlands zou wel heel erg fijn zijn!

Groeten,
Tom
tmparis

probleem opgelost, meerdere specialisten gezien en mijn advies; blijf in goed contact met de specialisten want voor ernstige gevallen moet je niet op het internet antwoorden zoeken. Ik had er niet baat bij gehad want ik heb een totaal andere uitkomst gekregen dan alle speculaties die je van zelf doktor spelen op het internet krijgt. beangstigend en dom in mijn geval, dus zit je met iets ergs ga DIRECT naar een tandarts of doktor! Gr
do, 12/06/2012 - 21:05 Permalink