5 grote gaten witte vullingen te veel in 1 x?

Author:
meentje
Posted:
di, 07/20/2010 - 09:53
Vorige week donderdag heb ik bij mijn nieuwe tandarts 5 behoorlijke gaatjes laten boren en vullen aan de gehele bovenkant van mijn gebit.
Ik ben een behoorlijke angsthaas bij de tandarts en was na de verdoving en het boren en vullen helemaal blij dat ik het gedaan had en dat het achter de rug was. Wat ik echter niet wist en waar ik nu pas achter kom is dat de witte vullingen nogal wat napijn en problemen kunnen geven.... Inmiddels kan ik er over mee praten! Ik ging er al vanuit dat ik donderdag maar ook vrijdag wel last van mijn mond zou hebben en niet zou kunnen eten etc. maar dat dat tot de dag van vandaag duurt vind ik wel heel vervelend. Mijn kaken staan erg gespannen en ik heb pijn in mijn hele mond zowel boven als onder. De pijn trekt door tot in mijn slapen en ik heb ook hoofdpijn de hele dag. Eten gaat nog niet want ik kan en durf geen voedsel meer tussen mijn kiezen te kauwen omdat dat pijnscheuten veroorzaakt. Ook het warm koud effect voel ik duidelijk. Nu heb ik wel het idee dat ik mij vandaag wat beter voel dan de andere dagen. Ik heb iedere dag ibuporfen gebruikt maar wil daar eigenlijk zo snel mogelijk mee stoppen. Gister ben ik nog even langs de tandarts geweest en er is een fractie verschil in hoogte van de vulling maar volgens hem hoort dit (pijn/gevoeligheid) er gewoon bij en zelf gaf hij aan ook nog steeds last te hebben van zijn ene vulling.

Mijn vraag is dus eigenlijk zijn 5 behoorlijk diepe gaten (nog net niet bij de zenuw) misschien veel te veel geweest om in 1 keer te behandelen? Volgende maand moet ik terug voor de onderkant en daar zitten minimaal 2 gaten maar misschien laat ik ze nu wel een voor een behandelen en niet meer alles in 1 keer! :o

Ik hoop dat de pijn in mijn mond en hoofd snel afneemt en dat ik weer "gewoon" kan gaan eten. Iemand toevallig ervaring met veel gaten laten boren en vullen en de napijn? Ik ben erg benieuwd hoelang deze ellende nog gaat duren. :smt017
ginaaa

heyhey,

ik heb vaker meerdere gaten laten vullen. je mond staat een aardig lange tijd open dus dit kan pijnlijk worden aan je kaken. wacht nog een paar dagen en dan ben je ervan af. ook als de gaatjes dichtbij de zenuw liggen kan je er langer last van hebben. ik zou zeggen vul gewoon die 2gaatjes in 1x en dan ben je er meteen vanaf. mocht je er echt langer last van hebben zou ik gewoon even bellen.

succes ermee

groetjes natasja
wo, 07/21/2010 - 00:49 Permalink
ginaaa

klopt ik ken het. het komt gewoon omdat je gespannen bent en toch goed een uur in die stoel ligt. is het al over of heb je nog steeds last van je tanden ?

ik kom net ook van de tandarts af heb ik 3 gaatjes laten vullen.. doet weer goed pijn.. volgende week vrijdag komen er 4 gaatjes aan de beurt haha en dan is heel mijn bovenkant weer gaatvrij :D haha.

groetjes natasja
vr, 07/23/2010 - 18:14 Permalink
meentje

Hoi Natasja,

De gespannen kaken zijn al een stuk minder gespannen en de pijn is ook wel minder. Ik slik nog wel ibuprofen en heb ook van Bional Nervovit gekocht om wat rustiger te worden. Of het helpt weet ik niet maar de spanning in mijn lijf (zenuwen) en mijn kaken zijn al een stuk minder. Ik moet volgende maand terug voor de onderkant minimaal nog 3 gaatjes maar ik denk dat ik dat nog een maandje uitstel..... :roll: Wat een ellende zeg, heb het gevoel alsof ik een week niet geleefd heb ja als een zombie! Succes gewenst hoor.

groetjes Marleen
vr, 07/23/2010 - 20:06 Permalink
emsje87

Hoi marleen!

ik snap dat je aan het uistellen ben, dat doe ik ook al tijdje :oops: moet ook nog 5 gaatjes, ook al 5 achter de rug! is er misschien ook nie bij jou zenuw geirriteerd? bij mij zit het er ook vaak tussen in 50 % endo kan worden, dat is met hele diepe gaatjes en ik heb ook 3 kiezen met pulpa overkapping!

maar als je niet vertrouwd gewoon terug gaan!

Gr emmy
vr, 07/23/2010 - 20:14 Permalink