4e wortelkanaal. help me aub.

Author:
edmee
Posted:
di, 06/30/2009 - 09:24
ik zit op het moment een beetje in de put van de pijn.
in maart heb ik al eens verteld dat ik last van een kies onder een brug had. mijn tandarts heeft me hiervoor doorgestuurd naar een endodontoloog. maar ik kon hier pas 9 juni terecht. eind april heeft mijn tandarts toen een nieuwe wortelkanaalbehandeling gedaan door de brug heen, maar nog steeds pijn. De endodontoloog heeft 9 juni mijn kies geopend en zag al gauw dat er een 4e wortelkanaal zat. Hij heeft de boel vrij gemaakt en een noodvulling geplaatst. Ik moest nog een keer terug komen voor een behandeling van 5 kwartier. maar, ik kon pas 7 augustus terecht. Dus weer 2 1/2 maand wachten. voor de pijn moest ik maar ibuprofen slikken. 1 week terug ging het helemaal mis. ik had zoveel pijn de hele dag door en slapen kon ik niet. ik slikte toen 5 a 6 ibuprofen 400 mg op een dag. veel te veel natuurlijk, maar met zoveel pijn wil je wel. Ik naar mijn tandarts gebeld. Ik kon diezelfde dag komen. Hij heeft de vulling eruit gehaald en de kies dus open gelaten. En ik heb een antibioticakuur van 5 dagen gehad. Nou moest ik gisterochtend terug komen om de kies weer te vullen. Dat ging allemaal vrij snel. Maar in de middag ging het helemaal mis. ik had gigantisch veel pijn. Nu kan ik door zenuwpijn in mijn benen en dystrofie heel veel hebben, maar ik heb zitten huilen van de pijn. Eerst de endodontoloog gebeld of er niet een plekje eerder was. nee ze zaten vol, maar ik werd wel op de lijst gezet mocht er iemand uitvallen. toen de tandarts gebeld. ik moest gelijk komen. het was inmiddels tegen half 5. er is een foto gemaakt. toen voelde ik me eigenlijk een beetje op de schopstoel, want de tandarts deed zo kortaf. Ik kan niets zien zei hij. nee zei ik ik voel druk op die 4e wortelkanaal. ik zie geen 4e wortelkanaal zei hij. nee duh, daarvoor moest ik naar de endodontoloog. alles zit goed. Ik zei al, van mij part mag die brug en kies eruit. Dan heb je niets meer zei hij, dat doe ik niet ?! ik zal nog wel even kijken.
toen heeft hij alleen de vulling wat afgeslepen en de kiezen eronder. nu voel je geen pijn meer zei hij, dus ik zo van ja het is nog wel gevoelig, waarop hij zei, ja je ben erg gevoelig voor dit. ik heb weer een antibioticakuur gekregen van hem voor 6 dagen.
Ik slikte sinds een week ook lyrica voor mijn benen om te proberen, daarbij mag ik geen ibuprofen, dus ik ben daar mee gestopt om toch ibuprofen te mogen.
Afgelopen nacht was een drama. ik had zoveel pijn en ik heb de hele nacht geen oog dicht gedaan.
Ik wil eigenlijk niet terug naar de tandarts, omdat hij er eigenlijk niets verder aan doen wil/kan, dus mijn vraag is eigenlijk, heeft iemand een idee wat ik nog meer kan doen. ik ga over 3 weken op vakantie en dan zijn ook mijn tandarts en de endodontoloog er niet. Dus als iemand wat weet, dan hoor ik het graag. want dit trek ik niet veel langer

alvast bedankt
groeten van edmee
Illuminus

Uw tandarts vragen of hij de endodontoloog wil bellen dat hij uw pijnklacht niet op kan lossen.....endodontologen houden over het algemeen tijd vrij voor pijnklachten die de eigen tandarts niet onder controle krijgt. Bovendien heeft de endodontoloog het 4e kanaal al geopend en is het wel zo chique dat hij de complicaties ook behandeld.......
di, 06/30/2009 - 11:32 Permalink
edmee

bedankt voor uw antwoord. Gisteren hadden we al contact met de endodontoloog en die zei dat hij geen speciale klachtentijd had. Ik moest tot die tijd maar ibuprofen nemen.

ik wou alleen nog vragen hoelang een kies open kan blijven. Hij is afgelopen week 5 dagen open geweest. Kan dit ook langer, doelende op een paar weken ?? want dat zou mij wel beter uitkomen denk ik.

:oops:
di, 06/30/2009 - 15:36 Permalink
Illuminus

Open laten van een kies, alleen als het niet anders kan.....(liefst niet dus) en als hij open gelaten wordt maximaal 1 tot 1,5 dag. De overdruk zal nl vrij snel weg zijn en dat schept weer grond voor bacterieflow vanuit de mondholte de kanalen in met risico op nog meer ontsteking.

met vriendelijke groet
di, 06/30/2009 - 17:28 Permalink
edmee

bedankt voor al u reacties. ik heb net het heugelijke nieuws gehoord dat er bij de endodontoloog iemand afgezegd heeft en ik dus vrijdagochtend terecht kan. ik ben helemaal superblij :D die 2 dagen komen we ook nog wel door.

nogmaals bedankt.
groeten van Edmee
di, 06/30/2009 - 21:15 Permalink