4e week na 3 kanalige wkb element 37 nog strak/zeurderig gev

Author:
diephuis
Posted:
wo, 09/26/2007 - 14:05
Vierde week na een 3 kanalige wkb geeft de kies (ellement 37) nog een zeurderig gevoel, alsof de vulling er te strak in zit en dan niet constant. Is dit normaal? Tandarts wilde de kies behouden voor steun bovenstaande kies, kies zelf is geen al te beste meer (afgesleten). Element 36 heb ik ook niet meer. Tandarts heeft ook aangegeven als hij nu nog last geeft, hij eruit moet, want er is alles aangedaan. Toen de vullingen erin gingen behoorlijk gevoelig, alsof je kiespijn heb. Alleen op de 1e dag en 3e dag na wkb een flinke pijnscheut gehad. Geen pijnstillers nodig gehad, sinds gisteren 1 paracetamol en na de eerste 3 dagen wkb, 2 paracetamol. Geen onsteking op de foto aan de wortelpunt vier weken geleden. Wat is wijsheid, nu bellen of nog even aanzien?
Irfan

Beste Diephuis,

Zoals je zelf al aangaf is de napijn na 3 dagen helemaal voorbij. Alleen de term vulling te strak kan ik weinig mee. Wat voor pijn heb je (zeurend, stekend, schokkend, bonkend) en wanneer komt deze op (spontaan, tijdens het eten, nadat je bent opgestaan). En in hoeverre heb je er last van, moet je er pijnstillers voor gebruiken en in hoeverre is de pijn te onderdrukken?
Sowieso is het voor nu wel afwachten geblazen, want 4 weken na een wkb, gaan we niet nog een therapie starten...

Gr Irfan
wo, 09/26/2007 - 20:58 Permalink
diephuis

Zoals u wel hebt kunnen lezen gaat het na 4 weken om een zeurderig gevoel, wat nog wel uit te houden is zonder pijnstiller. Werd gisteren wel vervelend na vier weken, toen een paracetamol gebruikt in de avond en overdag. Bij gebruik van een pijnstiller, zoals paracetamol, goed te onderdrukken.
Klacht is meestal als ik tot rust kom en bij wakker worden, tijdens werk of eten bijna geen klachten, sta ik erbij stil dan wel.
"Te strak" of spanning op de kies en dat de ene keer wel en ook weer niet en dat geldt ook als je op de kies drukt, ene keer gevoeliger en de ander keer weer niet, dan kan je erop drukken wat je wil.
Al tweekeer eerder heb ik op andere vitale elementen een wkb gehad, maar dan zonder napijn.
Om erger te voorkomen trek ik nu wat eerder aan de bel, begin deze maand namelijk een apex met verwijdering cyste ondergaan, voorgeschiedenis; gezonde vitale element 21 zonder vullingen, daarna plotseling hevige tandpijn waar ik, blijkt nu, te lang mee gelopen heb, waardoor zenuw was afgestorven en pas 2 maanden later een wkb.
Opmerking; u hoeft van mij geen nieuwe therapie te starten, ik ben niet op de hoogte van de criteria. U kunt ook zeggen dat een nieuwe therapie nu nog niet nodig is. Het komt anders over alsof het teveel wordt, u moet niks van mij hoor. Doe er uw voordeel mee.
In ieder geval alvast bedankt voor uw deskundig advies.
do, 09/27/2007 - 09:17 Permalink