4 weken na WKB nog steeds constante pijn

Author:
Sensitief
Posted:
vr, 08/05/2011 - 16:57
Goedendag allemaal,

Na vele behandelingen en wéken met pijn leek het eindelijk klaar te zijn, leek alles gerenoveerd en was ik pijnvrij. De aller-allerlaatste kies was gedaan, een definitieve vulling in een zenuwbehandeling. Dit is gedaan en deed een klein beetje pijn bij één kanaaltje, het 4e kanaaltje. Dat heb ik wel vaker gehad, dat het tijdens de zenuwbehandeling ondanks de verdoving toch een klein beetje of veel pijn deed. Dit zou te maken hebben met het 'aandrukken' van de lijm tegen de licht ontstoken wortelpunt. Geen probleem, kan ik mee leven.

Dit 4e kanaaltje bleef echter pijn doen. Toen de kies opgemaakt was, 6 weken eerder, kon de tandarts op dat moment er 3 openmaken, de 4e was zo klein en moeilijk bij te komen dat ze dat later met de microscoop wilde doen. Een week later had ik echter nog steeds pijn en heeft mijn eigen tandarts dat 4e kanaaltje alsnog gedaan en was de pijn weg (dit kanaaltje was toch ook nog 17 of 18 mm!).

Sinds de definitieve vulling en de stiftjes geplaatst zijn had ik dus een beetje last, maar dat zou over moeten gaan. De pijn was constant; bij eten of kauwen was het niet meer of minder en ook niet gevoelig. Het voelt haast alsof het gehemelte bij deze kies, de 6 linksboven een beetje opgezwollen is en deze kies een beetje zit te 'duwen' tegen z'n buren.

Een week na de definitieve vulling, 3 weken geleden antiobiotica gehad. Wel iets geholpen, maar de last bleef nog steeds. Vorige week is er een foto gemaakt, maar daarop was te zien dat alle 4 kanaaltjes goed gevuld zijn en was er niets te zien, ook geen mini-ontsteking ofzo.

Soms neem ik 's ochtends een pijnstiller, om er niet zo op te letten, op steekjes etc. Afgelopen 2 dagen niet nodig gehad, al is er wel constant op de achtergrond een soort van pijn, zeurend. Niet kloppend maar gewoon aanwezig.

Vanochtend één genomen, en toen werd het vanmiddag weer erger en dus de tandarts gebeld. Die heeft mij doorgestuurd naar de endodontoloog en die zullen contact met mij opnemen. De kies is niet te hoog, de pijn zit echt aan de binnenkant van de kies, richting het gehemelte zeg maar. Tandvlees is keurig roze zegt mijn tandarts en hij weet het ook niet meer.

Mijn vraag; wat kunnen jullie hieruit opmaken? Denken jullie misschien aan iets anders?

Alvast bedankt
Sensitief

Mijn tandarts heeft gisteren even een klein stukje van de kies afgeboord, 'zodat er minder druk op de kies zou komen te staan met kauwen etc.'. Ik moet zeggen dat de pijn al redelijk gedaald is en een 'ander soort pijn' is geworden; waar het eerst een constante, zeurende pijn was die een beetje 'opgezwollen' voelde in mijn gehemelte, is de pijn meer over de hele kies nu verspreid, ipv alleen aan de binnenkant, op het gehemelte. Ik denk echter wel dat de pijn minder is geworden. Heeft dit te maken met dat hij mijn iets iets verlaagt heeft?
za, 08/06/2011 - 11:52 Permalink
Sensitief

Heb nu het idee dat de pijn alleen nog aan de buitenkant zit, waar die eerst alleen maar aan de binnekant zat. De 'zwelling' in het gehemelte zit er niet meer, dus ik heb goede hoop dat de kies toch wat te hoog was/is. Zou het fijn vinden als iemand hier er nog iets over te denken heeft :)
zo, 08/07/2011 - 11:36 Permalink
Sensitief

Vanmiddag om 1 uur heeft de assistente er wat afgehaald, ik kon 's middags nog terugkomen als hij nog steeds wat te hoog is. Dat heb ik gedaan, en toen heeft ze er nog een stukje afgehaald.

Nu is de pijn al minder, maar toch merk ik nog dat er ergens iets te hoog is. Mijn rechterkant is perfect, alle kiezen en tanden schuiven daar precies tegelijk met evenveel druk op elkaar maar aan de andere kant is dat zeker nog niet zo. Ik vraag me nu alleen wel af of het nog die ene kies is waar ze vandaag wat aan gedaan heeft; hoe kan ik hier achterkomen?

Vrijdag een afspraak bij de 'echte' tandarts en over 2 weken bij de endodontoloog. Hopen dat vrijdag de tandarts het helemaal kan verhelpen, en ik ook niet naar de endodontoloog hoef!

Maar kan ik er zelf makkelijk achterkomen welke kies het is, of waar die precies nog te hoog is? M'n kaakspieren zijn ondertussen al behoorlijk overlast en alles voelt stijf aan. Ik ga aankomende donderdag naar een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in kaakproblemen. Klonk goed, over massage, zelf massage, ontspanning etc.
di, 08/09/2011 - 17:47 Permalink
Sensitief

Kreeg zojuist weer een paniekaanval omdat de pijn opeens weer hevig werd, ik ben er klaar mee, morgen om 10 voor 8 sta ik bij de tandarts voor de deur en moet er iets gebeuren, ik ben klaar met dat gezeik en de pijn ik kan er niet meer tegen, dan maar getrokken of morgen naar de endodontoloog, er MOET iets gebeuren anders spring ik echt uit het raam
di, 08/09/2011 - 21:20 Permalink
TechniekerJeetje

Fijn dat er ook altijd gereageerd wordt


Veel van de tandartsen zijn op vakantie. Degenen die wel aanwezig zijn weten misschien het antwoord op al je vragen niet... Ik in ieder geval niet. Daarom reageer ik niet.. Krijg je alleen maar kansloze antwoorden.......

Trouwens ook fijn dat jij zo reageerd!
wo, 08/10/2011 - 00:40 Permalink
Sensitief

'Beste gebruikers,

Onder onze vrijwillige professionals heerst er sinds enige tijd nogal wat onvrede.
Regelmatig wordt er hier uitgebreid antwoord gegeven op uw vragen of wordt er een wedervraag gesteld.
Het komt dan vaak voor dat er niet meer gereageerd wordt. De motivatie om dan nog uitgebreid vragen te beantwoorden wordt hierdoor aanzienlijk lager. Zou u zo beleefd willen zijn om onze vrijwilligers te antwoorden?'


Geldt dit niet ook omgekeerd? Dat als jullie het niet weten dat ik het dan toch graag hoor, dat ik weet dat er iig naar gekeken is? Think about that..
do, 08/11/2011 - 00:46 Permalink
wilria

het lijkt me niet meer dan normaal als iemand je vragen beantwoord en/of andere vragen stelt, je daar eventjes op reageert. een bedankje voor een antwoord hoort daar ook zeker bij.

een berichtje plaatsen dat je het antwoord niet weet is volkomen zinloos.

als je het wilt weten, kun je natuurlijk ook je eigen tandarts bellen, dat lijkt mij toch in eerste instantie de aangewewzen persoon, want vanachter een pc en zonder foto's zijn een heleboel dingen toch niet goed te beoordelen

als je zelf eventjes goed kijkt, kun je duidelijk zien dat er vaak naar dit topic gekeken is (toen ik net keek, was dit topic al 133 maal gezien)

bovendien zijn er ook veel mensen die eigenlijk altijd goed en snel reageren op vakantie en na je eigen reactie nodigt het ook niet meer echt uit om je antwoord te geven
do, 08/11/2011 - 01:33 Permalink
Sensitief

M'n tandarts heeft nu de kies vlak gemaakt, voelt een stuk beter. Vanmiddag bij een fysiotherapeut geweest die gespecialiseerd is op de kaak, heeft gemasseerd en me tips gegeven, hopelijk is het eindelijk over nu!

Oh ja, ik ben officieel gediagnostiseerd met een post-traumatische stress stoornis door die nacht dat ik niet geslapen heb van de pijn, just so y'all know.
vr, 08/12/2011 - 23:36 Permalink
Sensitief

Gelukkig is het verholpen.
ptss vind ik nogal een zware diagnose voor een nacht niet slapen van kiespijn, daarbij wie heeft die diagnose gesteld?
Als het echt waar is zou emdr misschien kunnen helpen, ptss gaat namelijk niet zo eventjes over.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Posttraumatische_stressstoornis



Ik begin volgende week met EMDR.

En nee het is geen zware diagnose, als jullie doorgemaakt zouden hebben wat ik heb gehad, zouden jullie al 20 keer het raam uitgesprongen zijn die nacht of ergens het afgelopen jaar als ik weet kiespijn had. Het is vastgesteld door een officieel instituut wat ook de EMDR aanbiedt, ik denk dat ik wel weet of het deskundig is of niet..
za, 08/13/2011 - 10:39 Permalink
Sensitief

Die forumnaam heb ik niet voor niets gekozen he... Ben sowieso erg gevoelig voor prikkels, zie, hoor en ruik alles, ben hoogsensitief en heb ook bijv. in bijna alle zenuwkanalen 4 kanaaltjes zitten, of in ieder geval het maximum aantal. Heb het afgelopen jaar wel geleerd dat mijn doorzettingsvermogen giga-groot is en dat ik nu de wereld wel aankan. Het voelt fantastisch, onwerkelijk zonder pijn in m'n mond, als de zon buiten schijnt kan ik daar gewoon weer van genieten, etc. etc.
zo, 08/14/2011 - 02:03 Permalink