4 weken na extractie met alveolitis nog steeds pijn

Author:
Zavantha
Posted:
ma, 03/12/2007 - 21:23
Hallo allemaal,

Het is nu vier weken geleden dat ik een kies heb laten trekken. Omdat ik forse acute pijnklachten had in mijn mond. Het was niet duidelijk wat er nu precies aan de hand was. Maar omdat het een kies was die een wkb had gehad en daar een boortje was achtergebleven kon deze niet meer worden gered en werd dus besloten dat deze eruit moest. Ik vond alles best, zolang de pijn maar weg ging. De tandarts vertelde me ook nog even dat er nog een stuk wortel van mn verstandkies in mn mond zat. Dus misschoen dat dat ook een oorzaak was, maar dat leek heb onwaarschijnlijk. Al met al....

De kies is getrokken. De wortelrest zit er nog steeds in. Daarna altijd nog pijn gehad. Er is geen dag voorbij gegaan dat ik geen pijn heb gehad. De onhoudbare hevige pijn die ik in het begin had is wel verdwenen. Maar de brandende, drukkende pijn blijft. Ik spuit nog steeds 's ochtends en 's avond met waterstofperoxide 1%. Misschien is dit te weinig??
De heftigheid varieert met de dag en met het uur. Ik begin me sterk af te vragen of het nog een keer ophoud. Ik heb maar weer een afspraak bij de tandarts gemaakt. Waar ik morgen naartoe moet.

Ik hoor en lees overal dat dit gedoe maar 2-3 weken moet duren. Of heeft er iemand ervaring meer dat dit ook echt langer kan duren???
Irfan

Beste Zavantha,

volgens mij heb ik al eerder gereageerd op berichten van jou...

De alveolitis kun je van je lijstje strepen, na zoveel weken spoelen en niet genezen, is het dat waarschijnlijk niet meer.

Je komt wel ineens met een wortelrest aanzetten, deze kan wel degelijk een ontsteking veroorzaken.

Daarnaast kan het om een botsequester kan gaan (dood stukje bot, dat niet door lichaam meer herkend wordt en het lichaam zorgt daar voor een ontsteking)

Als er een wortelrest zit naast de pijnlijke plek, zou ik daar wel een rontgenfoto van willen zien...

Als laatste kan de pijn natuurlijk ergens anders vandaag komen, zoals het kaakgewricht, maar de wortelrest zou ik bovenaan zetten in mijn differentiaal diagnose.

Succes bij de tandarts, groet Irfan
ma, 03/12/2007 - 21:56 Permalink
dj

Op zich kun je zo'n bericht beter onder je oude bericht zetten he, dan krijg je normaal gesproken betere antwoorden omdat de info beter voorhanden is (in ieder geval makkelijker). Maar gelukkig wisten we het nog..

Ik heb zo het vermoeden dat je beter met spoelen met peroxide kunt stoppen dan de concentratie te verhogen (en al helemaal niet boven de 1.5%), maar vraag dat vooral na bij je tandarts.
di, 03/13/2007 - 11:02 Permalink
Zavantha

Bedankt weer voor je reactie...Dat plaatsen onder mn oude forum was idd misschien een beter idee. Maar de titel klopte niet helemaal meer. maar goed ;) :P.....

Ik was vandaag weer bij mijn tandarts geweest. Die wist het eigenlijk niet meer zo goed. Het duwen en tikken op andere tanden is niet pijnlijk. Zelfs het duwen tegen de wond niet. Misschien wat gevoelig. De wond was volgens hem ook dicht en adviseerde me ook te stoppen met waterstofperoxide. Dus naar de kaakchirurg ermee! Hopelijk weten ze daar meer te vinden. Als ik maar weet wat er aan de hand is!! Dat maakt het misschien wat draaglijker.
Gelukkig kan ik morgen terecht. :D. Alvast foto's maken en een beetje kijken enzo Afwachten dus....
di, 03/13/2007 - 19:08 Permalink
Zavantha

Vandaag dus bij de kaakchirurg geweest met lood in mn schoenen!

Maar goed, eerst foto's gemaakt. Daarna de afspraak bij de kaakchirurg. Die eerst mn verhaal aanhoorde en toen eerst nog fors op al mn tanden aan het tikken/duwen ging. En nee.....geen pijn. Hij zei dat mn wond er goed uit zag en de rest van mn tanden ook. Toen drukthij op mn kaak. Tsjezus!! Dat deed wel zeer zeg. "Dat dacht ik al" zei hij. Ik zag het al meteen op de foto's. Mn kaken zijn overbelast van het forse knarsen. En nu ik door die alveolitis eenzijdig ben gaan eten heb ik het alleen maar erger gemaakt.
Meteen begon er bij mij een belletje te rinkelen. Vandaar dat ik misschien soms ook pijn heb aan de andere kant van mn kaak! En vandaar die oorpijn die ik vlak voor deze ellende had.

Dus de komende tijd mag ik absoluut geen hard voedsel eten en ook al heb ik pijn aan de slechte zijde. Toch moet ik daar weer mee gaan eten. (zoals jullie al zeiden!) En...ik heb een afspraak bij de kaakfysiotherapie gemaakt. Voor het loswerken van me kaak of zoiets. Het geeft me gelukkig weer hoop! :)
Ik wist niet dat je daar zon pijnklachten van kon krijgen... Mocht dit allemaal niet helpen dan krijg ik een bitje voor snachts aangemeten. Maar misschien was dit voldoende zei hij. Eerst maar 4/5 weken aankijken weer, want dan staat mn afspraak bij de kaakchirurg er weer...
wo, 03/14/2007 - 17:54 Permalink
dj

Vandaag dus bij de kaakchirurg geweest met lood in mn schoenen! Maar goed, eerst foto's gemaakt.


Ik ben blij dat ze behalve een loodschort tegenwoordig ook je voeten beschermen! Maar zonder dollen, mhh, goed dat je geweest bent enzo maar trek ook niet te vlot conclusies hoor. Die oorpijn bv kan van vanalles komen.
wo, 03/14/2007 - 18:04 Permalink