4 jaar pijn in rechterkaak

Author:
Mane
Posted:
ma, 10/13/2003 - 13:22
Sinds 4 heb ik pijn in mijn rechterkaak, ik kan er niet meer tegen. De tandarts heeft al foto's gemaakt van mijn kiezen, de KNO arts heeft een MRI scan gemaakt en de neuroloog een bot scan en ik heb een paar maanden kaak fysiotherapie gevolgd. Er is niets gevonden. Ik weet niet waardoor de pijn ontstaan is. Ik heb geen ongelukken of bijzondere tandartsbezoeken gehad vlak voor die tijd. De pijn zit voor mijn oor. Het is een doffe pijn die constant aanwezig is. Als laatste redmiddel krijd ik binnenkort een bit van de tandarts die 's nachts mijn kaak iets van elkaar houdt. Hij denkt nl. dat ik 's nacht te hard mijn kiezen op elkaar druk. Ik hoop dat hij gelijk heeft. Wie herkent deze klacht en zijn er nog andere wegen die te bewandelen zijn want zo ondertussen beheerst het mijn leven. Marlies (29)
Bianca

Hoi Marlies,

Ik herken dit inderdaad!! Ik krijg ook een bit binnenkort en ga ook naar de KNO arts toe ik ben alle wegen die jij al bewandeld hebt nog aan het bewandelen....
Ik hoop dat het bit bij je zal helpen.
Ik hoop ook dat het bij mij zal helpen want verwacht dat er bij de kno arts weinig gevonden zal worden.
wo, 10/15/2003 - 12:18 Permalink
Chris7777

Ik heb ook ooit gedurende 6 jaar pijn in een van mijn kaakgewrichten gehad. Soms kon ik daardoor bijna niet eten maar er waren ook periodes dat ik alleen last van pijn had bij gapen en taaie harde dingen eten zoals muesli of zoiets. En bij tandartsbezoeken natuurlijk, als je je mond een tijdje open moet houden. Mij werd gezegd dat het waarschijnlijk een gevolg was van stress, klemmen en knarsen. Op een gegeven moment is er een keer een stukje van een vulling afgebroken en werd de vulling vervangen. Ik voelde hierna direct dat m'n kiezen wat beter op elkaar pasten. Twee dagen later was de pijn nagenoeg weg, na een week of zes helemaal en de pijn is ook nooit meer teruggekomen.
Ik sluit niet uit dat spanning en klemmen ook van invloed zijn geweest, de pijn was immers niet altijd even erg, maar de hoofdoorzaak was blijkbaar een te hoge vulling.
Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

groeten, Chris
do, 10/16/2003 - 19:03 Permalink