4 gaatjes en over 3 mnd pas terug voor behandeling

Author:
renate35
Posted:
di, 02/10/2009 - 13:00
Hallo,

Ik ben 37 jr en mijn gebit is niet al te best, maar doe mijn best om ze goed te verzorgen. Nu ben ik afgelopen donderdag bij de tandarts geweest en hij zag 4 gaatjes. ! daarvan zit in mijn kies waar de vulling spontaan uit is gevallen en heeft deze met een noodvulling gestopt. Ik heb hier van het weekeinde flink last van gekregen en kon vandaag pas weer terecht. Nu ben ik gisteravond naar een andere tandarts geweest en hij heeft mijn noodvulling eruitgehaald en zag een fikse ontsteking zitten maar de druk is er van af dus weer te handelen.... Nu weet ik niet zo goed of ik deze kies WEER zal laten behandelen met een zenuwbehandeling of deze gewoon laat trekken

En duurd het niet te lang mijn andere gaatjes pas over drie maanden te laten behandelen, gaan deze niet nog ergere worden nu?
EvU

Ik ben er zelf niet zo voor om eindeloos te knutselen aan een kies..kost handen met geld en het is alleen maar uitstel....als je hem niet ziet..tsja ..ik zou hem er uit laten halen.......


Totdat je uiteindelijk geen tanden en kiezen meer over houd en een kunstgebit krijgt, dan had u toch liever iets meer tijd en geknutsel gehad aan uw gebit.

Ontopic: Ik begrijp niet helemaal of er nu al een wortelkanaalbehandeling is uitgevoerd in deze kies of niet. Voor de duidelijkheid een vulling en een zenuwkanaalbehandeling (of ook wel wortelkanaalbehandeling) zijn NIET dezelfde twee dingen. De vulling is alleen voor het afsluiten en herstellen van de kies en de zenuwkanaalbehandeling is om de ontsteking aan de wortelpunt tegen te gaan.

3 maanden wachttijd tja dat kan bij sommige tandartsen, als u dit zelf te lang vind dan zult u op zoek moeten naar een andere tandarts. Liefst natuurlijk alles zo snel mogelijk, maar als de gaatjes geen kraters zijn dan moet 3 maanden geen probleem zijn. Het is over het algemeen een langzaam proces en in 3 maanden zullen die gaatjes niet 2 keer zo groot worden als dat is waar u zo bang voor bent.
di, 02/10/2009 - 19:50 Permalink