3xkanaalbeh.-kies eruit-zenuwpijn +allerlei andere klachten!

Author:
jesju82
Posted:
wo, 02/06/2013 - 19:54
Hallo,

Hopelijk is er niemand die dit ooit ook heeft gehad, maar "stiekem" hoop ik op iemand die dit wel ooit gehad heeft maar er nu vanaf is!

Mijn eerste kies rechtsboven deed al zo'n 3 weken pijn (maar omdat er eerst een verstandskies uit moest even hiermee gewacht), toen ik voor deze kies naar de weekend-tandarts ging. Deze maakte foto' s en zei: er is een wortelkanaalbehandeling nodig. Nou ja, dat heb ik eerder gehad, niet fijn, maar wilde van de pijn af zijn dus: oke!
Heb verder niet naar de foto' s gevraagd ofzo. Zij gaf gewoon aan, ook op het formulier naar mn eigen tandarts: wortels nmr....en... (geloof 2 kanaaltjes) ontsteking.

Die wortelkanaalbehandeling moest de pijn oplossen en mijn eigen tandarts moest het maandag afmaken (wordt vaak in 2 x gedaan, eerst noodvulling, dan definitieve). Pijn bleef, ook nadat mn eigen tandarts het had "afgemaakt". Getest of het echt die kies was met warm/koud en tikken en ja, als je die aanraakte ging ik door de grond. Maar goed, afwachten of deze 2e (en diepere en definitieve) wortelkanaalbehandeling wat op had gelost.

9 dagen later ging ik nog steeds kapot vd pijn, toen heeft hij het weer opengemaakt, en er een medicijn ingespoten (soort antibioticum) in de hoop dat dat hielp. En hij heeft de plek met de laser behandeld. Op foto' die nogmaals gemaakt werden niks te zien....

Nog steeds zelfde en veel pijn en kies er (helaas) uit laten halen, we wisten het beiden niet meer, en ik wilde op dat moment alleen dat ding eruit. Dan maar een brug laten maken daarna...

Nu ben ik 3 weken verder en heb ik enorme zenuwpijn boven en rondom het gat en bij de kies erachter. Ik heb constant van die zenuwscheuten en het doet echt ZO ontzettend veel pijn!! Heb ook knallende koppijn en ben heel duizelig en misselijk.
Alweer 2 keer teruggeweest en mijn tandarts is superlief en begripvol en hij heeft me altijd kunnen helpen in mn leven, maar nu dus niet....Hij wil me naar de pijnpolikliniek sturen! " Omgaan met de pijn" is dan toch een doel daar, en gesprek met psycholoog...en je krijgt morfine etc (maar al geprobeerd, helpt ook niet:( ).

Iemand nog enig idee?? Komende woensdag naar kaakchirurg, maar daar verwacht de tandarts niks van...

Ik baal enorm!!! Ben ten einde raad en heb enorm veel pijn.
Misschien heeft iemand nog een tip of zoiets meegemaakt.
Groetjes!
fransaki

Jesju... vervelend dat je ondanks alle behandelingen en inspanningen nog steeds last hebt, ik zou met de door je omschreven problemen als eerste denken aan klemmen wat je waarschijnlijk 's nachts onbewust doet. Bedenk dat je kauwspieren gerekend kunnen worden tot de sterkste van je lichaam met alle gevolgen van dien als je hiermee gaat proberen je kiezen je kaak in te drukken. Dit zou kunnen verklaren dat je ondanks zenuwbehandeling en extractie nog steeds klachten hebt. De misselijkheid zou kunnen komen door de combinatie van verschillende pijnstillers die je nu door elkaar aan het slikken bent? Wat betreft je kiezen, zie het als een stoppenkast waar je de stroom even onderbreekt (zenuwbehandeling) en daarna in 1 keer alles weer aansluit. Door de pijnstillers ben je tevens je pijndrempel aan het verhogen zodat je nog harder kunt klemmen. Kaakchirurg zou ik zo 1,2,3 niet van vrwachten met een andere oorzaak/behandeling te komen. Misschien is het handig om valium te nemen voor de nacht en zo snel mogelijk een splint te laten vervaardigen? Succes met de zoektocht, en bedenk dat er ook een goede anamnese gemaakt moet worden, zonder anamnese geen diagnose en zonder diagnose geen goed behandelplan.....
wo, 02/06/2013 - 20:34 Permalink
vV

van de mensen die ik verwezen heb voor knarsproblemen beweren er een 90% dat ze dat echt niet doen.... maar die doen het dus weldegelijk.
Doe er verder mee wat je wilt, het is slechts een advies om te onderzoeken, en ik zit met dit symptomen lijstje zelden fout. Kan zijn dat het het niet is, maar laat dat dan vaststellen door iemand die er verstand van heeft...
Duizelijgheid is ook een van de symptomen, zo ook misselijkheid.
do, 02/07/2013 - 18:07 Permalink
Priscilla_vd_K

Hoi Jesju, ik herken je verhaal en ik hoop voor je dat jouw probleem hetzelfde probleem is als wat het bij mij is geweest. Ik had enorme pijnen, het ging door merg en been, niks hielp, geen enkele pijnstilling. Ik heb 10 mogelijke diagnoses gehad (o.a.knarsen) en uiteindelijk bleek het mijn verstandskies te zijn. doordat deze schijn lag drukte deze op een zenuw en toen deze eruit was, meteen opgelost. Ik zou het even laten checken want als dat het is, dan is er een heel makkelijk oplossing.
ma, 02/11/2013 - 08:48 Permalink
vV

TS is of op vakantie of reageert niet meer om welke reden dan ook.
zou kunnen zijn dat er een behandeltraject gestart is en er pas reactie komt na verbetering klachten, zou kunnen zijn dat de antwoorden niet bevallen, niet de gewenste zijn.

al met al zou het prettig zijn wanneer er wel een terugkoppeling gegeven wordt, want voor de zoveelste keer vraag ik mij af wat ik hier nog doe.
ma, 02/11/2013 - 09:52 Permalink