3de maal volledige gebitsrestauratie in 5 jaar

Author:
kristoffer1
Posted:
zo, 12/02/2018 - 22:08
Mijn verhaal begint 15 jaar geleden. Ik begon toen tanderosie te krijgen.
In het begin viel dit mee, maar na 10 jaar werd dit zeer ernstig. Ik deed alles om dit tegen te houden, heb ALTIJD 2 maal daags gepoetst, 2 maal geflost, en gespoeld met mondwater.
Toch was het echt geen zicht meer, mijn tanden zagen er vies uit. Geel, cariës overal, verkleurde vullingen, scherp, tanden verkleind ...
Ik heb toen composiete facing laten zetten op al mijn front tanden. Dit hield een jaar goed en dan zag het er weer erg aangetast uit, ik wist niet door wat. Die composiet werd zeer donker.
Zo donker dat ik besloot de procedure een jaar en half later over te doen. Dat zag er heel mooi uit maar weeral werden mijn tanden zeer donker na korte tijd.
Vorig jaar was ik het echt beu en heb er heel wat geld tegenaan gesmeten om porseleinen (zirconium) kronen op alle tanden te zetten.
Wel nu, na een een jaar en half, zien mijn tanden(kronen) er weer heel donker en afgeleefd uit, ondanks uitstekende mondhygiene.
Ik word hier zeer depressief van. Ik heb wel ondertussen ontdekt dat ik erge last heb van een droge mond 's nachts en zware reflux.
Hier neem ik maagzuurremmers voor, maar blijkbaar is dat niet genoeg om de waanzinnige gebitsslijtage tegen te houden.
De droge mond kan de dokter niet verklaren...
Ik zou het nu nog eens opnieuw willen overdoen, maar dan met de zekerheid dat ik een mooie lach kan behouden.
Heel deze situatie begint me heel zwaarmoedig te maken, en ook financieel kan ik het niet blijven houden om telkens opnieuw mijn gebit te herstellen.
Heeft er iemand raad wat het beste plan van aanpak is voor mijn geval?