3de maal een abces aan onderste kies

Author:
lindsy25
Posted:
do, 04/16/2009 - 12:00
hallo

ik heb iets van een jaar geleden links onder de eerste kies laten ontzenuwen en sedert dien krijg ik maar altijd een abces aan deze tand, het is nu al de derde keer dat ik het nu heb, ik heb al twee maal antibiotica genomen ervoor en toch keerd die abces altijd maar terug ,mijn kaakbeen doet heel veel pijn er zit daar precies een zwelling op maar die kan je niet zien aan de binnen kant van mijn mond maar voel je wel aan de buiten kant ,ik kan ook niet meer kauwen aan deze kant omdat mijn tand echt zoveel pijn doet en een soort druk op zit .mijn tandarts praatte de vorige keer als ik nog eens een abces kreeg ,voor een sneetje te maken, wat bedoelt hij daar juist mee , want nu heb ik toch wel schrik om met een snee in mijn mond rond te lopen.weet er iemand wat hij juist daarmee bedoelt .

dank u .
Groningen

dat het abces na de antibiotica terugkomt niet vreemd.
De bacterien in het onderste stukje van het wortelkanaal/kies worden en er niet door bestreden, alleen op opvlamming in het kaakbot wordt onderdrukt. De antibiotica helpt dus wel eventjes, maar zodra de bacterien weer de kans krijgen, spelen ze opnieuw op. Met antibiotica doe je alleen aan symptoom-bestrijding... :-?
do, 04/16/2009 - 19:13 Permalink
lindsy25

vandaag naar da tandarts geweest ,het was dus weer een abces aan de zelfde kies, ik heb de keuze gekregen tussen 2 mogelijkheden mijn kies laten trekken of de apexressectie ,ik heb de apex gekozen ,heb vandaag nog gebeld naar de specialist voor een afspraak en de 28 deze maand mag ik nog gaan ,hopelijk daarna krijg ik geen abcessen meer op deze tand, heb wel voor nu antibiotica gekregen voor de infectie te bestrijden.ben nu wel een beetje bang voor die apexressectie ,hopelijk doet het niet veel pijn achterna ,want nu val ik al bijna omver van de pijn.
vr, 04/17/2009 - 17:01 Permalink