36 en 37 : wkb's + achtergebleven instrument?

Author:
Febe
Posted:
di, 12/05/2006 - 23:18
Ik heb problemen met 36 en 37. De 36 is enkele jaren geleden ontzenuwd geweest, en enkele weken geleden begon hij weer pijn te doen. Antibiotica en wkb gekregen. Weer enkele weken later begon hij wéét pijn doen, noodtandarts zei dat er een wortelpuntontsteking was en dat ik wss apexresectie moest. Mijn eigen tandarts heeft de 36 toen gewoon gespoeld en is begonnen aan de 37 omdat daar een caries tot tegen de zenuw opzat. Verdoving hielp niet dus watje eugenol erop en ben gisteren terug gegaan.

Gisteren weer grote problemen, verdoving hielp niet, uiteindelijk werd de hulp van een hoogleraar met Stabident ingeroepen. Hij heeft de zenuw eruit gehaald (wit sliertje?) en een voorlopige vulling erop gezet.

Maar... toen hij het over de nazorg sprak zei hij dat het van groot belang was dat mijn 37 ''gered'' zou worden omdat mijn 36 getrokken moet worden omdat er een afgebroken instrument in zit !? Niemand eerder heeft mij hier iets over gezegd!! Hij zei dat de tandarts die mijn eerste wkb uitgevoerd heeft, dit gedaan heeft...

Mijn vragen zijn nu :
- is het normaal dat ik nog erge pijn heb aan die kiezen? Komt dit door Stabident?
- Zou ik op de een of andere manier 36 toch knn houden?
Newtan

Wat je zou kunnen voorstellen is het toch gewoon met een wkb herbehandelen van de 36, alsof er geen afgebroken instrument in zat. Als de klachten dan verdwijnen, heb je geen perfect leven, maar wel je kies nog :roll: Wortels zitten zo enorm vol met zijgangetjes, dat een instrumentje daar waarschijnlijk wel een rol in speelt, maar door een slimme endodontist is daar vast een truc voor te bedenken.

Als geld een rol speelt (dat meld je nergens) is het advies van de tandarts ineens heel zinvol. Want slimme jongens kosten zomaar 500 euro per kies.

Als de bacterien nog steeds rond je wortels zwerven, doet het nog zeer, ja. Of het medicament binnen de 37 geeft een irritatie. Een beetje inkorten van de top van het element helpt vaak tijdelijk.
vr, 12/08/2006 - 05:42 Permalink
Zubní Lékař

Vraag gewoon een verwijzing naar een endodontoloog. Die zijn erg goed in het verwijderen van afgebroken instrumenten.
Gr. Henk
ma, 01/01/2007 - 11:33 Permalink
Serpentlady

:o Verhaal klinkt mij jammer genoeg heel bekend in de oren. Ook mijn 36 is probleemgevalletje en nu mijn 37 gaan ze redden. Nou hoop dat het beter gaat met je en hoop ook dat het bij mij gaat lukken vd week. :smt002
di, 01/23/2007 - 20:33 Permalink