3 weken geleden kies getrokken, maar nog steeds pijn.

Author:
drwho
Posted:
vr, 03/26/2004 - 07:28
Beste mensen,

2 jaar geleden is een wkb uitgevoerd op een kies (nummer 26 boven)
Hierna heb ik er lange tijd geen last van gehad, tot een paar weken geleden...
Na wat onderzoek en foto's bleek dat er een ontsteking op de wortelpunt zat, deze was behoorlijk ver gevorderd, en na overleg met mijn tandarts was het beter, dat de kies getrokken moest gaan worden.

Dit gebeurde door de kaakchirurg.

Aangezien ik een aangeboren hartafwijking heb, moest ik een flinke antibiotica scheut nemen, voordat de behandeling plaats kon vinden.

Inmiddels is het 3 weken geleden, dat de kies getrokken is, maar nog steeds heb ik een behoorlijke restpijn; het is moeilijk te plaatsen waar het nu precies vandaan komt.

Nadat de kies getrokken was, kreeg ik 2 dagen later een enorme bijholte-ontsteking.
Als verklaring gaf de huisarts, dat de ontsteking die oorspronkelijk op mijn kies drukte zich nu in mijn bijholte bevind.
Hij was als het ware losgeschoten, en drukte tegen mijn bovenkaak- en oogkas.

Hier heb ik weer een aparte antibiotica voor gekregen.

Deze antibiotica-kuur duurde 9 dagen, en inmiddels heb ik 3 dagen geleden het laatste pilletje geslikt, maar ik voel helaas nog geen verbetering.

Soms lijkt de ontsteking kleiner te worden, en minder druk uit te oefenen op mijn kaak, of oogkas; maar de andere dag is het weer erger.

Het is een kloppende drukkende pijn op de plaats waar de kies heeft gezeten, maar soms lijkt het ook weer bij de achterste kies weg te komen, waar overigens niets mee aan de hand is volgens de kaakchirurg.

De pijn verplaatst zich telkens, dan is het weer in de bovenkaak, dan weer beneden, dan weer naar de plaats waar mijn kies heeft gezeten, en heen en weer naar mijn slaap.

Het is niet continue, maar het wordt ook niet minder in vergelijking met een week geleden.

De wondgenezig is snel op gang gekomen, maar kan het zo zijn, dat er nog steeds zenuwimpulsen naar de getrokken kies lopen, die deze vervelende pijn veroorzaken ?
Of is hier toch sprake van een kaakontsteking ?

Dank je voor eventuele tips.
ejan

hoi,

bij mij is er een kies getrokken 2 dagen terug, omdat die zo'n pijn deed . ik heb 3 jaar terug voor de zelfde kies een zenuwbehandeling gehad en er was niks meer te voelen to een paar dagen terug.
De tandarts heeft toen besloten de keis te trekken. het is een maalkies aan de linker onderkant. ik slik nu iedere dag ibruprofen. gewone paracetamols of zetpillen werken niet.
als ik niks pak schreeuw ik eht uit van de pijn. het is net zoals jij. het gat waar de kies heeft een kloppend gevoel en de pijn straalt door naar de hele linkeronderkaak en bovenkaak.
de kies klopte eerste ook maar nu die verwijderd is, is de pijkn meer geworden.
ik weet niet of dit normaal is en dat ik nog effe 2 dagen moet wachten eer ik naar de dokter ga.
wat is precies een bijholteonsteking en hoe gat het nu met je ?

Groeten Eva
vr, 04/23/2004 - 14:10 Permalink
Freia

Ik weet niet wat het bij jou is.
Zelf heb ik kies 3.6 laten trekken na lange tijd van ontstoken zijn. Na een aantal weken bleek ik op die plek osteomyelitis te hebben, kaakbotontsteking. Antibiotica heeft het grotendeels weggenomen, maar de rest moet vanzelf genezen schijnt.
Ik hoop dat jij dit niet hebt.
Sterkte met de pijn!
groeten,
Freia
vr, 04/23/2004 - 17:54 Permalink