3 maanden pijn snijtand linkerbovenkaak

Author:
flar
Posted:
zo, 07/17/2011 - 22:26
Hallo allemaal,

Ik heb sinds begin mei pijn in mijn snijtand linker bovenkaak. Er is wel behoorlijk wat voorgeschiedenis.

Tussen juli 2010 en mei 2011 is er in overleg met kaakchirurg diverse apex resecties en antibiotica kuren uitgevoerd op linkerbovenhoektand en achterliggende kies. Deze hadden slechts van korte duur succes.

Begin mei is door kaakchirurg kies achter linkerbovenhoektand geextraheerd en wortelpunt van linkerbovenhoektand apex resectie gedaan.

Na 1 week helse pijnklachten bij linkerbovenhoektand, is deze door de kaakchirurg alsnog geextraheerd.
Nu zou je zeggen dat door verwijdering van de elementen het probleem over is. Helaas nu na bijna 3 maanden voel ik een irriterende pijn in mijn linker bovensnijtand. Als ik op het tandvlees in de omgeving druk, met name de tandkas van mijn oude hoektand dan voel ik een jeukende irriterende pijn die naar mijn snijtand doortrekt.

Gezien de voorgeschiedenis, wilde ik het gebied tot rust laten komen maar na bijna 3 maanden zijn mijn klachten nog niet over. Ik heb komende vrijdag 22/7 afspraak met tandarts gemaakt over hoe verder.

Ik wil graag van jullie weten of jullie bovenstaand verhaal "herkennen" en wat hier het probleem zou kunnen zijn. Moet ik gewoon geduld hebben dat mijn kaakbot geheeld is en hoe lang kan zoiets duren ? Of is er iets anders aan de hand ?
flar

Ik gebruik deze posting even als logboek voor mijzelf.

8 augustus, weer flinke last van mijn dode snijtand (element 2-2), naar tandarts. Tandarts maakt foto en jawel daarop is een ontsteking te zien.

Ik kan 10 augustus bij kaakchirurg terecht voor apex resectie. Ontsteking wordt verwijdert en kaakchirurg ontdekt ook lekkage in wortelkanaal, deze wordt ook gedicht.

Klachten van irriterende pijn blijft aanhouden aan element 2-2, alsook het gevoel dat bij slapen gaan of bij zwemmen er verdikte vochtdraden lijken te zijn (sorry kan het even niet anders omschrijven).

Bij gesprek met kaakchirurg op 23 september afgesproken dat ik volhoudt tot 18 november zodat een eventuele foto uitsluitsel zou kunnen geven. (10 augustus plus 3 maanden = ongeveer 18 november, tijd die nodig is om kaakbot te laten herstellen na een apex resectie).

18 november wordt een rondom foto gemaakt, niets te zien! wel heb ik dezelfde lasten als hierboven. Ik wordt er gek van!

Ik stel voor om tand te trekken, dat wil de kaakchirurg niet doen. Omdat alles er perfect uitziet. Ik vraag wat de opties voor mij zijn.

Kaakchirurg stelt voor om 1) pijnbehandeling 10 dagen (dit weiger ik voorlopig, omdat ik zoweinig mogelijk pijnstillers wil nemen)
2) CT scan.

Komende dinsdag 22/11 wordt CT scan gemaakt.
Teglijkertijd heb ik ook afspraak gemaakt met kaakchirurg van ander ziekenhuis voor second opinion voor vrij 25/11

Enfin ik wordt ongeduldig maar ik moet hier links dan wel rechtsom doorheen.

Commentaar van mensen met soortgelijke ervaringen wordt op prijs gesteld.

Groet,

Flar
zo, 11/20/2011 - 11:52 Permalink
flar

CT scan is van het hele hoofd met aandacht voor het gebied element 22,23 gemaakt. Na 5 minuten klaar.

Afspraak bij kaakchirurg op maandag 28/11.

Ben benieuwd of:
ontsteking
verbinding bijholte
geprikkelde zenuwen
antrumperforatie
of iets anders te zien is.

Ik hoop echt niet dat er niets te zien is want dan word ik gek.

Enfin met ibuprufen dan maar weer een week wachten.
di, 11/22/2011 - 18:38 Permalink
flar

Mijn beleving waar ik last van heb cq wat ik afgelopen tijd opgemerkt heb:

1) niet constante pijn aan snijtand 22, irriteert als ik vanuit 23 gebied erop druk. Tijdens mijn werk ben ik gelukkig afgeleid maar een dagje aan het strand of luieren in de zon is niet echt genieten met dit gevoel. Avondje stappen kan ik ook niet van genieten omdat dit een zeer irriterend gevoel geeft.

2) het gevoel in mijn lijf dat er iets open staat, dit is een zeer onaangenaam gevoel. Ik lijk van binnen uit een rillerig gevoel te hebben.
(Sorry voor deze cryptische omschrijving) Ik voel me niet op mijn gemak. Dit is niet de duidelijke pijn die ik bij 1 voel. De reden dat ik dit omschrijf
is nl dat het gevoel nl vandaag weg lijkt te zijn. Dit komt mi doordat ik verkouden ben of dat ik in het weekend 2 keer daag ibuprufen 600
mg geslikt heb en ik heb aan snijtand lopen trekken (ja ik weet dat dit niet goed is) of andere oorzaak dan wel combinaties van voorgaande.
Dat dit nare gevoel weg is heb ik eerder in september gehad en dat duurde 2 dagen.

3) Als ik baantjes ga zwemmen, lijken er draadvormige slijm uit mijn snijtand te komen, tenminste zo proeft het in mijn mond.
Verder veel snot in mijn neus tijdens het zwemmen. Dit had ik voor mijn problemen aan mijn gebit niet.

4) in de ochtend of midden in de nacht heb ik een zeer vieze smaak in mijn mond, ik associeer dat met mijn snijtand.

Ik schrijf deze zaken op, zodat ik mijn beleving bij specialisten helder kan vertellen. Of deze specialisten er wat mee kunnen is vers 2.
wo, 11/23/2011 - 20:17 Permalink
flar

Resultaat:

CT scan laat geen enkele ontsteking zien, ook kaakbot en sinusholte zien er goed uit.

Kaakchirurg adviseert vervolg met mondhygienische behandeling van 22 omdat ik daar ook duidelijke
pijnbeleving heb.

zenuwpijn of bitje voor 22 kan hij niet plaatsen.

Ik heb gevraagd voor een second opinion en kreeg scans en foto keurig op cd mee.

vrijdag 9/12 bij andere kaakchirurg voor second opninion.
ma, 12/05/2011 - 18:50 Permalink