3 maanden na wortelkanaalbehandeling pijn

Author:
Roy
Posted:
ma, 08/05/2002 - 12:28
Na 4 keer voor een wortelkanaal te zijn behandeld leek de ellende met de tand voorgoed voorbij. Wat blijkt, ik ben nu ruim 3 maanden verder en af en toe steekt een pijn weer de kop op. Een voornamelijk kloppend gevoel in de buurt van de behandelde tand, wat zich soms uitbreidt naar de hele kant van de mond waardoor de pijn moeilijk te traceren is. Soms is het zo erg dat ik er 's nachts wakker van word. Het vreemde is dat de perioden van pijn 1 of enkele dagen duren en vervolgens weer verdwijnen. Mijn vraag is dan ook wat voor een verschijnsel dit is en wat er aan gedaan kan/moet worden?
sterretje

misschien is het een andere kies nu.
doet het pijn met warm of koud?
is toch meestal moeilijk te beoordelen zo omdat je geen precieze tekenen aangeeft.
beste is toch om naar je tandarts te gaan.
succes
zo, 08/11/2002 - 18:30 Permalink
Kayleigh

Dat had ik ook een half jaar na een wortelkanaalbehandeling bij een vervangende tandarts. Dacht dat het waarschijnlijk wel een andere kies zou zijn, maar wat bleek. De tandarts had bij het vullen van de wortelkanalen ijzer gebruikt, en naar ik begrepen heb hoort dit altijd een vorm van rubber o.i.d te zijn. Hij had ook de wortel te ver gevuld, m'n kaak in zeg maar ... en dat ijzer was gaan oxideren en had m'n wortelpunt aangetast en een flinke ontsteking veroorzaakt.

Een wortelpunt operatie kon niet doordat de kanalen gesloten waren met ijzer, dus is vorige week de kies getrokken. Als je zo'n pijn hebt na een wortelkanaal behandeling, zou ik er zeker naar laten kijken .... want dan is er vast iets meer aan de hand!
wo, 08/14/2002 - 11:51 Permalink