3 Maanden na apex nog dikke wang...

Author:
DianaB
Posted:
do, 03/12/2009 - 16:00
Hoi allemaal,

Ik zal bij het begin beginnen, maar 'k ben bang dat t 'n beetje een lang verhaal wordt... Ik hoop dat iemand toch de moeite wil nemen om het te lezen. :wink:

In december ben ik een aantal keer bij de tandarts geweest voor een wortelkanaalbehandeling aan de eerste kies links onderin (voorkant). (Op de foto was al enige tijd een beginnende wortelpuntontsteking te zien, maar aangezien de kies alleen een kleine vulling had en nog in leven was is deze zo lang mogelijk uitgesteld.)

Na de wortelkanaalbehandeling kreeg ik eigenlijk alleen maar meer last van de kies, na de eerste behandeling werd mijn wang dikker (links achterin!) en voelde het niet goed, alhoewel het niet echt pijnlijk was.
De tandarts besloot het even aan te kijken, (ook omdat ik heel erg gespannen ben bij de tandarts en daardoor heel snel mn kaak overbelast) maar aangezien ik 'last' bleef houden besloot de tandarts uiteindelijk toch om me door te sturen voor een consult naar de kaakchirurg om te kijken of een apexresectie noodzakelijk was.

Bij de kaakchirurg werd ik na het maken van een foto meteen in de stoel gezet en behandeld met een apexresectie. :smt010
Aangezien ik nogal een paniekhaas ben lag ik vreselijk gespannen in die stoel, waardoor ik daarna ontzettend veel pijn gehad heb, dus niet alleen van de kies maar ook van mn kaak.
Dit zakte gelukkig wel af, alhoewel mn wang nooit helemaal zn normale dikte terugkreeg...

Nu, drie maanden later, is mijn wang nog steeds dikker....Een aantal weken geleden heb ik bij de tandarts een splint gekregen (klemmetje op mn voortanden) voor het geval ik 's nachts zou klemmen.
De tandarts acht het onwaarschijnlijk dat de ontsteking er nog zit. Aangezien ik niet het idee heb dat de splint helpt en het volgens de tandarts gn ontsteking meer kon zijn ben ik naar de huisarts gegaan. Van de huisarts begreep ik dat het eigenlijk nooit voorkomt dat je wang dikker wordt bij overbelasting van de kaak. Vandaag een echo laten maken maar die was helemaal in orde.
Ik heb verder nog steeds geen echte pijnklachten, alleen een zeurend stijf gevoel in mn kaak (uitstralend naar mn hals) en een dikke wang.
('k Ben ook regelmatig duizelig maar denk niet dat dat er iets mee te maken heeft?)

Iemand enig idee wat het kan zijn? Zou het kunnen dat de ontsteking er nog zit zonder dat ik pijnklachten heb? Of is het inderdaad toch overbelasting?

Groetjes,
Diana