3 keer een wortelkanaalbehandeling

Author:
Dennis
Posted:
ma, 05/20/2002 - 23:29
Na de eerste wortelkanaalbehandeling had ik nog steeds last van mijn kies en ging ik weer terug voor een 2e behandeling. Daar werd mijn kies gelijkertijd een stuk afgeslepen om de druk te verminderen zodat ik minder last van de ontsteking zou hebben en werd er vermeld dat ik een kroon zou krijgen. Nu ging ik na een derde behandeling terug voor een kroonbehandeling en toen werd mij vermeld dat het een fout was en dat er geen kroon nodig was. Nu is mijn kies gevuld en heb ik een kies die lager staat dan de rest. Het grote probleem is dat ik nu weer last begin te krijgen... Wat moet ik nu??

[ Dit Bericht is bewerkt door: Dennis op 2002-05-20 23:30 ]
de digitale tandarts

Soms wordt er ook aan de bovenkant wat afgehaald om een verzwakte kies na een wortelkanaalbehandeling, te beschermen tegen breuk.

http://www.tandarts.nl/imagesforum/tijdvoorkroon.jpg

Een kroon, welke als een soort van hoes/dop over de kies heen valt, beschermt tegen breuk en kan de natuurlijke vorm weer herstellen:

http://www.tandarts.nl/imagesforum/kroon.jpg

Het is ook mogelijk om de verlaagde kies met een vulling te overkappen (plastische kroon):

http://www.tandarts.nl/imagesforum/plastischekroon.jpg

Dat u last krijgt is vervelend, maar dit wordt waarschijnlijk niet veroorzaakt doordat er bijv. nog geen kroon is gemaakt.

Voordat een relatief kostbare behandeling als een kroon gestart wordt, moet er wel enige zekerheid bestaan over de prognose van de wortelkanaalbehandeling.

Ik hoop dat de kanaalbehandeling slaagt en u de kies zodanig kan laten restaureren dat deze weer dezelfde vorm heeft als voor de kanaalbehandeling.

Misschien is een overkapping/plastische kroon zoals eerder beschreven een goede tijdelijke oplossing, zodat afgewacht kan worden of de kanaalbehandeling slaagt.

Succes.
do, 05/23/2002 - 23:09 Permalink