3 keer apexresectie en nog niet goed

Author:
bloempje
Posted:
za, 08/23/2003 - 14:48
Heb al 3 apexresectie ondergaan voor de zelfde tand. Op de foto is geen barst/scheur te zien in de wortel. Heb ook antibiotica een keer hiervoor gekregen en deze hielp niet. De tand zit niet erg vast, lijkt los te zitten. Op dit moment krijg ik weer meer pijn. De pijn is niet constant heftig, maar zeurderig en als ik moe ben is hij sterk aanwezig. Hierdoor moet ik dan een pijnstiller pakken. Hoe kan het dat die ontsteking telkens weer terugkomt, en naar mijn mening ook nooit weg is geweest na de elke behandeling. Graag hoor ik reacties. Alvast vriendelijk dank.
de digitale tandarts

Vervelend om te horen dat ondanks uitgebreide behandelingen je nog steeds last hebt van deze tand.

Bij een apex resectie wordt via chirurgische weg geprobeerd het wortelkanaal af te sluiten, zodat bacterien niet meer instaat zijn om vanuit de kanalen het lichaam binnen te dringen en daar een ontsteking te veroorzaken.

Over het algemeen wordt bij een apex resectie ook het onderste deel van de wortel weggehaald, mochten meerdere apex resecties uitgevoerd zijn dan kan ik me voorstellen dat de wortel nu erg kort is.

De oorzaak van een blijvende ontsteking in dit soort gevallen blijkt meestal te liggen aan het aanwezig blijven (en lekken uit) van bacterien in de wortelkanalen of een scheur/breuk.

Nu er al zoveel gebeurd is aan de tand en het resultaat nog niet goed blijkt te zijn, zou het mogelijk het overwegen waard zijn om de tand als verloren te beschouwen en deze te laten verwijderen. Een implantaat of een brug zou dan een goed alternatief kunnen zijn.

Lees hier meer over: http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?topic=158&forum=7

Een andere mogelijkheid zou het opnieuw doen van de wortelkanaalbehandeling kunnen zijn. De tand wordt weer opengemaakt, de kanaalvulling verwijderd en hopenlijk door te ontsmetten alle bacterien gedood in de wortelkanalen. Over het algemeen worden dergelijke herbehandelingen door specialisten (tandarts-endodontologen) gedaan.

Met vriendelijke groet.
ma, 09/01/2003 - 11:36 Permalink
bloempje

Hallo,
heel erg bedankt voor het reageren op mijn vraag. Ik ga zeker contact opnemen met een tandarts endodontoloog. Hopelijk kan ik mijn tand nog behouden.
Groetjes dAfny
di, 09/02/2003 - 15:28 Permalink