2X WKB maar nog steeds ontsteking

Author:
jyvr
Posted:
wo, 08/13/2008 - 18:03
Beste Tandarts,

Ik heb reeds 2x tevergeefs een wkb in mijn voortand gehad, helaas heb ik nog steeds een opening in mijn tandvlees waar minimaal een witte substantie uitkomt.

Die opening is niet zo erg, maar dat ik nog steeds een ontsteking heb is wel heel erg.\
Het liefst onderga ik geen wkb meer, gezien het feit dat het mijn voortand geen goed doet.
Kan dit mbv een antibioticakuur worden verholpen.?
Ik hoop dat u mijn kan adviseren..

mvg Ivar
Spiegeltje

Kan dit mbv een antibioticakuur worden verholpen.?
Volgens mij niet, antiobotica wordt via de bloedbaan aangevoerd en kan dus de onsteking niet goed bereiken. Eigenlijk is het in de tandheelkunde nooit een oplossing. Dat wil niet zeggen dat het niet gebruikt wordt, maar hoogstens als ondersteuning van de behandeling of als voorzorg bij een kleine groep patienten. De klachten kunnen wel flink afnemen, maar dat is vrijwel altijd tijdelijk.

Een derde wortelkanaalbehandeling door uw eigen tandarts heeft - denk ik - niet zo veel zin (maar overleg dit eerst met de tandarts). Als de tandarts inschat dat de wortelkanaalbehandeling lastig is, kan eventueel doorverwijzing naar een tandarts-endodontoloog plaatsvinden. Een andere opties is de kaakchirurg om de wortelpunten te verwijderen (apex resectie). Meestal wordt dat pas gedaan als wkb geen optie meer is. Ik kan echter niet beoordelen wat in uw geval het beste is.
wo, 08/13/2008 - 18:57 Permalink