2x WKB, antibiotica en motorrijden?

Author:
birdie
Posted:
za, 07/05/2008 - 10:58
allereerst mijn verhaal:

http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?f=1&t=13804

nu heb ik gisteren op een andere kies weer een wkb gehad, en mijn antibiotica is verhoogd. nu is de pijn weg, het zeurt nog wel een beetje tis allemaal stijf, af en toe een klein pijnprikje.

nu is mijn vraag: is motorrijden verstandig om te doen? ik hoor verhalen dat wind en ontstekingen niet goed samengaan?

kan iemand me hierover meer vertellen??
Spiegeltje

Die ontsteking kan er best al een hele tijd zitten en het kan ook nog wel tot een jaar duren voordat de ontsteking helemaal weg is. Klachten hoef je in die periode niet meer te hebben. Om na al die tijd de motor in de schuur te houden ..... Overigens heb ik er nog nooit van gehoord dat het de genezing zou kunnen belemmeren.
za, 07/05/2008 - 18:01 Permalink
Mignon

Beste Birdie,

Het motorrijden op zichzelf is denk ik geen probleem. Als je een helm draagt heb je sowieso geen last van de wind denk ik. Bepaalde medicijnen (mn pijnstillers) kunnen sufheid veroorzaken. Houdt dit wel even in je achterhoofd. Lees daarom goed de bijsluiter mn voordat je aan het verkeer deeldeemt.

Succes, grts Mignon
zo, 07/06/2008 - 13:50 Permalink
hermina

Bepaalde medicijnen (mn pijnstillers) kunnen sufheid veroorzaken. Houdt dit wel even in je achterhoofd. Lees daarom goed de bijsluiter mn voordat je aan het verkeer deeldeemt.

Succes, grts Mignon
Hoi Mignon,

Welke pijnstillers staan dan, in de praktijk gezien, op je lijstje? Mijn ervaring is dat sufheid bij patienten, bij de "gemiddelde" pijnstiller nou niet echt aan de orde is.

Een bijsluiter hoort bij een medicijn, maar ook daarbij moet je, als medicus, de bijwerkingen op waarde weten in te schatten. Suf worden is een erg zeldzame bijwerking bij de gangbare pijnstillers.

Groetjes, Hermina
ma, 07/07/2008 - 01:49 Permalink