2e afspraak voor wortelkanaalbehandeling

Author:
Yuna
Posted:
wo, 01/09/2008 - 23:43
Hallo,

Mijn tandarts is afgelopen maandag begonnen aan een wortelkanaalbehandeling. Ik ben daarvoor 3 weken heel bang en zenuwachtig geweest, maar gelukkig heb ik geen pijn gehad.
Maar nu moet ik aanstaande vrijdag terug komen om het af te laten maken en heb gehoord van mensen dat ik bij die behandeling waarschijnlijk geen verdoving zal krijgen klopt dat? Ik vind dat namelijk best wel eng omdat ik nu wel lichte napijn heb en dus bang ben dat het dan pijn gaat doen.
En dan heb ik nog een vraagje ik ben aanstaande zaterdag jarig een dag na de behandeling mocht ik dan napijn hebben zou paracetamol slikken dan wel wat helpen aangezien ik toch wel die dag een beetje wil genieten van mijn verjaardag met zo min mogelijk pijn hahaha.

Ik hoop dat jullie mijn vragen kunnen beantwoorden.
Groetjes,
Lies
Jbr

Hoi,

Mijn ervaring is dat een wortelkanaalbehandeling helemaal geen pijn hoeft te doen. Ik heb er toch al best veel gehad en het meerendeel is bij mij altijd zonder verdoving gebeurd. Alleen als er een actieve ontsteking aanwezig is, dan doet het wat meer pijn. Voor wat betreft pijnstilling....Ibuprofen is een goede, maar dat kun je het beste ook even aan de tandarts vragen/voorleggen.
do, 01/10/2008 - 09:42 Permalink
Jnk1986

Ik heb gisteren me 3e behandeling aan me kies gehad voor de ontsteking en het is nu bijna weg, over 2 weekjes gaat het echt dicht, maar inderdaad wordt er geen verdoving gebruikt, bij mij voelde ik de pijn alleen in 1 kanaal, de andere 2 deden geen pijn bij het opmeten en vijlen. De pijn is niet zo erg bij mij gelukkig.

Napijn was bij de 1e 2 behandelingen wel pijnlijk. Maar een ibrufen bruis 600 mg verhelpt dat zeker. Paracetemol werkte bij mij niet daar was de pijn te hevig voor.
do, 01/10/2008 - 10:32 Permalink
Yuna

Zover ik weet heeft de tandarts ze al opgemeten bij mij. Ik heb afgelopen maandag namelijk 3 naaldjes erin gehad en daar heeft die een foto van gemaakt en daarna zei die tegen assistente allemaal mm getallen. Ik weet alleen niet of die het toen ook gelijk gevijld heeft

Ik heb gelukkig deze keer weinig napijn gehad. Laat ik het zo zeggen het was zo weinig dat ik er ook geen pijnstillers voor heb geslikt, maar ben vooral bang dat de 2e behandeling misschien meer napijn gaat geven en ik er heel erg op mijn verjaardag mee zit, maar ik zal het zowiezo morgen even overleggen met de tandarts over de pijnstillers.

Zou het ook een mogelijkheid zijn dat ik met hem overleg dat als het toch te gevoelig is tijdens behandeling dat hij me alsnog een verdoving geeft? Of zouden ze dat niet zo snel doen?
Hij weet namelijk wel dat ik de 3 weken ervoor enorm bang en zenuwachtig ben geweest.
do, 01/10/2008 - 10:53 Permalink
hermina

Dat zou ik gewoon doen, als het te gevoelig is reageer je er vast ook op, dat is ook niet handig lijkt me. Toen ik de tweede behandeling had en pijn kreeg zei mijn tandarts trouwens zelf meteen dat ie nu ging verdoven. Ik heb zelf na de eerste keer 2 dagen napijn gehad (alleen PCM nodig), na de tweede helemaal niet. Maar dat kan voor iedereen natuurlijk anders zijn.
Iig sterkte voor morgen, en een fijne (pijnvrije) verjaardag gewenst.
vr, 01/11/2008 - 00:08 Permalink
Yuna

Ik ben nu weer 2 uurtjes thuis en is gelukkig prima gegaan. Voordat ik kon voorstellen met de verdoving geven als het gevoelig zou worden zei hij al dat hij weer een verdoving ging geven.
Ik heb dus ook totaal niks gemerkt alleen heb ik voor 5 februari weer een afspraak staan en als het tot die tijd allemaal goed verloopt krijg ik dan de blijvende vulling.
Toen ik thuis was heb ik gelijk paracetamol genomen en nu de verdoving is uitgewerkt heb ik alleen een hele lichte druk erop maar verder geen pijn.

Heel erg bedankt voor jullie reacties op mijn vragen.

Groetjes,
Lies
vr, 01/11/2008 - 13:52 Permalink