2de wortelkanaalbehandeling kies

Author:
Febe
Posted:
wo, 11/01/2006 - 21:41
Hallo,

Enkele dagen geleden kreeg ik weer pijn aan een kies (voorlaatste links)die 5j geleden (toen ik 13 was) ontzenuwd is geweest. Aangezien ik nergens terecht kon, ben ik naar de tandartsenraadpleging op spoed geweest in het uz. Daar hebben ze een foto getrokken en gezegd dat er 'een zeer grote ontsteking aan de kies is en dat het te betwijfelen viel of een gewone tandarts daaraan zou willen beginnen, mss moest de tand zelf getrokken worden'. Antibiotica werd voorgeschreven en ik kreeg een afspraak voor de dag erna op de afdeling tandheelkunde. Daar heeft een laatstejaarsstudent onder toezicht van een prof assistent mijn kies opengemaakt en alle kanaaltjes schoongevijld, hij heeft hier 2,5 uur aan gewerkt, met rubberdam en chloroform spoelingen. Er kwam geen pus vrij. Het probleem is dat de pijn toch aanhoudt en er een pijnlijk wit puntje ontstaan is bij mijn voorste tanden (een fistel van die kies?) Moet ik nu opnieuw een afspraak maken of is dit normaal? Ik moet mijn antibiotica nog nemen tot zaterdag maar ben eil bang dat ik een wortelpuntontsteking heb....

Febe
Newtan

Dat de pijn aanhoudt, is op zich niet raar. Liever niet, maar je moet je een ontsteking voorstellen als de verdedigers op het veld: zijn er tegenstanders, dan is er actie, tot ze weg zijn. Antibiotica helpen hier goed bij.
Dat witte puntje bij de voortanden staat doorgaans los van het probleem bij de kies. Misschien is het niets, misschien is het een andere ontsteking. Antibiotica hebben daar gelukkig een goede invloed op. Even afwachten dus.
zo, 11/05/2006 - 13:12 Permalink
chrissy

Heb een 10 dagen geleden de laatste kies laten trekken en een wortelkanaalbehandeling aan de voorlaatste laten doen.

Heb nog steeds een zeurende pijn aan die kant.
Spoel nu 3x per dag.

Volgens de tandarts (volgens de platen) moest de kies met de WKB in orde zijn nu, maar weet het niet zeker.
De kies ernaast is getrokken, dus het is niet echt duidelijk vanwaar de pijn komt + het feit dat ik waarschijnlijk door verminderde weerstand constant verkouden ben.

Zou eventueel antibiotica nu kunnen helpen, vermits de behandelingen toch achter de rug zijn of is da niet aangeraden nu mijn weerstand minder is?

Groetjes
zo, 11/05/2006 - 20:45 Permalink
chrissy

Is het beter dat ik niet meer spoel?

Soms zit er een wit laagje in de wonde, weet eigenlijk niet of dit etensresten zijn?

Als ik dan spoel is het weg.
ma, 11/06/2006 - 13:52 Permalink