21 jaar, ondergebit puinhoop...

Author:
Christiaan21
Posted:
ma, 01/30/2006 - 16:38
Hallo,

Ik weet niet goed met wie ik hierover moet praten, dus dit leek mij een goede oplossing..

3 jaar geleden heb ik een ongeluk gehad, waardoor mijn ondergebit behoorlijk wat schade heeft opgelopen, er waren enkele tanden uit. De voorkant is toen enigzins weer hersteld, maar door pijn en nalatigheid van mij is dit steeds verder achteruit gegaan. Het ging van kwaad tot erger, en nu ben ik op het punt dat het te laat is. Alleen mijn 3 onderste voortanden zijn nog goed, de rest is ondertussen getrokken omdat het niet meer te redden was. Mijn bovengebit is wel in orde.

Ik baal er ontzettend van, en snap niet hoe ik het zo ver heb kunnen laten komen. Vandaag heb ik weer een bezoek aan mijn tandarts gebracht, en die stelde mij een prothese voor. Toen drong de situatie pas echt tot mij door... Ik ben 21 jaar, ik wil nog helemaal geen kunstgebit. Ik ben doodsbenauwd dat mijn omgeving het opmerkt. Ik heb wel eens gehoord/gelezen over implantaten. Ik stelde mijn tandarts voor om aan elke kant van de overgebleven tanden 2 implantaten te laten plaatsen. Zo is het in ieder geval niet meer zichtbaar, ik durf nu zelfs nauwelijks mensen aan te kijken als ik tegen ze praat.
Mijn tandarts vond dit geen optie, dit was niet mogelijk volgens hem.

Welke opties zijn er voor mij? Een kunstgebit zie ik echt niet zitten, maar wat kan wel? Alvast heel erg bedankt voor de antwoorden, ben in ieder geval al blij dat ik mijn verhaal kwijt kan.
kimmiegirl...

hoi hoi, volgens mij kan je tegenwoordig ook een gebit op een implantaat laten plaatsen. Dan krij je 2 van die ijzeren pinnen in je onderkaak waar het gebit op vastgezet word, dus dan zie je er niks van. veel succes.
di, 01/31/2006 - 13:21 Permalink
Lukas

Wat is er mis met een kunstgebit?

Klinkt het wat 'ouder' misschien? Dat meer oudere mensen ermee lopen? ook logisch want hoe ouder je bent hoe meer kans je hebt dat het gebit minder word.

Het mooiste is natuurlijk je eigen tanden, daar kan niets tegenop. Maar wanneer dat door wat voor reden dan ook niet meer kan is een kunstgebit een goede optie hoor. Vooral tegenwoordig dat je ze op basis van implantaten in de onderkaak kunt krijgen. Wanneer dat fundament er op den duur inzit zit het zaakje perfect vast en word de onderkaak niet meer zoveel belast.
za, 02/04/2006 - 15:00 Permalink
robinson

Jouw tandarts vindt implantaten geen oplossing, heeft hij foto's gemaakt?
Als de rest van je gebit in orde is zou ik overwegen om eens bij een implantoloog advies te vragen.
za, 02/04/2006 - 15:25 Permalink
dj

Bij implantaten is het belangrijk een goede mondhygiene te hebben anders heb je kans dat die ook verloren gaan. Als het verlies van elementen duidelijk mede te wijten is aan een slechte mondhygiene is dat daarom een zgn "contra-indicatie" (een aanwijzing dat een behandeling niet op zijn plaats is). De ene tandarts weegt dat zwaarder dan de andere.
za, 02/04/2006 - 17:29 Permalink
marionrene

Ik zou idd ook eens goed navragen waarom dat bij jou niet mogelijk zou zijn. Want er zijn toch redelijk wat oplossingen. Het is wel van een aantal factoren afhankelijk, maar ik zou niet over 1 nacht ijs gaan en me door meerderen ( Idee van een implantoloog of kaakchirurg lijkt me perfect) laten voorlichten.
za, 02/04/2006 - 22:33 Permalink