20 jaar niets, nu gatenkaas

Author:
johnnie_1983
Posted:
ma, 11/01/2004 - 14:33
Ik snap het niet! Ik ben 21 jaar, heb 20 jaar lang helemaal niets gehad en nu is mijn gebit opeens gatenkaas! Vier gaatjes!

Mijn poets/eetgewoontes zijn niet veranderd en nu opeens heb ik gaatjes zo diep dat ze met boren wel even tegen mn wortel aanzat (AAAAAUUW!).

Hoe kan het zo zijn dat ik 20 jaar niets heb en nu ineens een bouwstelling van m'n gebit mag maken? Ik baal ervan en ik snap het niet, is het niet 1 of andere ziekte ofzo?
de digitale tandarts

Vier gaatjes is niet ineens een gatenkaas hoor!

Maar gaatjes ontstaan bij volwassenen langzaam, het kan wel een aantal jaren duren. Dus de afgelopen jaren hebben zich dus gaatjes ontwikkeld, soms wordt dat dan plotseling ontdekt aan de hand van bijv. een rontgenfoto!

Tip, laat je verdoven bij gaatjes dan is er geen AAUW meer!
ma, 11/01/2004 - 15:01 Permalink
johnnie_1983

Ik was verdoofd, maar het gaatje was erg diep, waardoor ze de wortel raakte. Kan dat? Of heeft ze de wortel ook meteen maar gedaan? Ze had op een gegeven moment iets van een lijmpistool ofzo in d'r hand waar ze het gat mee vulde. En ik moest erna op een soort carbonpapier kauwen.

Het was in ieder geval een van de minst prettige ervaringen van mijn leven :S Gelukkig kan ik weer lachen wan t de verdoving is uitgewerkt :)
ma, 11/01/2004 - 15:40 Permalink
Roxanne

dat is om te kijken of de vulling niet te hoog is...

omdat je verdoofd bent, en je al een tijdje in een vreemde houding ligt, kan je niet altijd goed aangeven of de vulling te hoog is....

als je bijt met het carbon papiertje weet de tandarts precies waar de kiezen contact maken, en de kiezen moeten elkaar alleen op de knobbels raken, en dus niet in het midden waar de vulling misschien een beetje uitsteekt...

Groetjes Roxanne
ma, 11/01/2004 - 18:27 Permalink