20 jaar en nu al slecht gebit.

Author:
moondance
Posted:
do, 08/12/2010 - 18:51
Hallo,

Ik zit met een probleem.
Van moeders kant hebben ze een gebit wat snel gaatjes heeft, hoe goed ze ook poetsen. En helaas behoor ik er ook bij.
Als kind heb ik kiezen moeten laten trekken omdat ze gewoon letterlijk bruin waren en het aan het weg''rotten'' waren.
Mijn blijvende gebit heeft nu al meer dan 18 vullingen, als ik het ongeveer bekijk (ik houd het niet bij) zelfs mijn voortanden zijn geboord. en hier heb ik soms nog steeds last van, ik voel een scherp randje met af en toe een lichte pijn.

Ik heb eerst een tandarts gehad die alles door zijn assistente alleen liet boren, die nog niet eens Nederlands sprak, maar Duits, en ik kan geen Duits. Als de tandarts zelf de controle uitvoerde was hij met 5 min. al klaar, en ik had later alsnog last hij zag een diep gat zelfs over het hoofd, terwijl ik er juist last van had. Toen ik dit meldde zei hij dat er niks zat.
Ik vond dit niet kloppen en ben ik naar een andere tandarts gegaan, hij zei dat de meeste vullingen overnieuw moesten, sommigen zaten gewoon los! Ik ging toen door een hel want 3 ervan waren redelijk diep, en mijn gebit is zeer gevoelig, het deed zo'n pijn dat de tranen over mijn wangen rolden, mijn angst speelde ook mee.

Ik ben ook heel erg bang voor de behandelingen, niet voor controle, maar wel voor de behandelingen. en mijn grootste angst is dat er ooit een wortelkanaal moet worden gedaan, of dat ik weer van die diepe gaten krijg. Ook heb ik mijn 4 verstandskiezen waar van 3 uitgekomen (waar nog niks mis mee is). maar ook daar ben ik vreselijk bang voor dat die eruit moeten. Ook ben ik bang voor naalden dus die verdovingen (ik kan niet zonder) maar zelfs dat zou ik liever achterwege laten omdat ik ook bang voor naalden ben.

Een zwak gebit en een enorme behandelings-angst. weet iemand hier raad mee? zijn er meerdere mensen van mijn leeftijd die nu al zo'n slecht gebit hebben?
emsje87

Das rot! het kan in de familie zitten!

maar je vroeg of er nog mensen waren die slecht gebit hebben, in al mijn kiezen zitten vullingen, behalve voortanen niet, heb al 2 keer botonsteking gehad, wortelkanaal behandelingen, apex operaties, die kies is er inmiddels uit, 1 melkkies moet er binnenkort ook uit. de grote kiezen bestaan, uit 3 a 4 vullingen..bij mij zitten de gaatjes allemaal diep! bij mij breken ze en scheuren ze ook vaak, al na 1 maand dat een kies is gevuld

maar meid, ja kan makkelijk leven zonder verstandkiezen, die zijn er bij de meeste mensen uit, is echt geen ramp!

en de kaakchirurgen van mijn ziekenhuis raden kronen aan, en tandarts bijna al me kiezen, dus voortanden kunnen blijven staan, dat kan ik simpelweg niet betalen...

maar er zijn zeker meer mensen als jou! het is erg rot, ook om op zo jonge leeftijd elke dag erge pijn te voelen
do, 08/12/2010 - 19:03 Permalink
emsje87

Op naar de mondhygienist!
De mondhygienist is er om in te grijpen voordat de gaatjes geboord moeten worden. Dat gebeurt vooral door je goed te informeren wat je zelf tegen gaatjes kunt doen. Dus geen enge dingen!


ik wil er ook ff wat over zeggen hihi lineke, ik poets en stook goed, schijnt, alleen dit is nasleep van vroeger, daarom is me gebit verrot en omdat alle gaatjes over het hoofd zijn gezien, maar idd extra naar de mondhygienist is juist erg goed! maar bij mij is het denk echt te laat
do, 08/12/2010 - 19:45 Permalink