2 verstandskiezen laten trekken (nog steeds pijn + waarom 2)

Author:
deki
Posted:
ma, 12/10/2007 - 14:57
Hallo allen,

Ik heb vorige week 2 verstandskiezen laten trekken, de ene in m'n onderkaak heeft een aantal x goed pijn gedaan, had dit gemeld bij de controle en tandarts adviseerde deze eruit te halen (gezien het een verst.kies is), hij vertelde mij echter ook dat de kies welke hierop valt in mijn bovenkaak er ook uit moest ivm het anders inzakken van deze kies.

Nu heb ik de volgende vragen;
Bij het trekken van de kies uit mn onderkaak is deze afgebroken en heeft de tandarts wat met een boor (ofzo) geslepen en heeft toen met veel en hard wrikken, drukken en trekken de kies in stukken eruit gehaald, de bovenkies ging in vergelijk met deze met gemak.

Nu heb ik nog steeds (na een week) last van de plek in mijn onderkaak, slik dagelijks nog 4-6 paracetamol, is dit normaal dat deze pijn nog lang kan aanhouden? (de plek is niet rood en is bijna dicht, alleen beetje bij mn wang en keel zijn nog rood. Pijn is ook niet kloppend maar voelt aan als kiespijn...

Is het een bekend iets dat als je een verstandskies uit je onderkaak laat trekken de kies aan de bovenkaak er ook uit moet ivm verzakken van deze kies?

Alvast bedankt voor de tijd en antwoorden.

Groetjes,

Deki (met kiespijn zonder kies :roll: )
hello jozefien

als er erg hard aan getrokken en geboord is duurt de napijn wat langer. Als je voor elke onderkies die eruit gaat, ook de bovenbuurman zou moeten trekken, dan zou dat niet best zijn! Dit is een verstandskies en het is dus niet erg dat je die kwijt bent, ze zijn meestal moeilijk schoon te houden, nu kun je de, nu achterste kies, goed reinigen. Sterkte! :smt006
ma, 12/10/2007 - 19:53 Permalink
Mignon

Als de verstandskiezen tegenover elkaar staan en de onderste wordt getrokken bijvoorbeeld, dan heeft de bovenste geen functie meer bij het kauwen. Er zal sneller voedsel aan blijven kleven wat de kans op gaatjes vergroot. Bovendien bestaat het gevaar dat de kies uitgroeit en gaat interfereren met je kaakbewegingen. In de regel worden de boven en onderkies dan ook tegelijk verwijderd om problemen in de toekomst te voorkomen. Beterschap!

Gr, Mignon
di, 12/11/2007 - 20:21 Permalink
deki

Bedankt voor je reactie Mignon, dat verklaart veel.
Ben toch gisteren terug gegaan naar de tandards, hij heeft 'het gaatje' wat er nog zat waar de kies heeft gezeten gevuld met een vies (naar tandartsruimte) smakende en ruikend iets en gezegd dat dit de pijn zal weghalen en het spul zou in het geneezingsproces oplossen.
Nu zijn er tot gisteren avond 3 stukjes (soort donkerbruin drap/doek) al uit gekomen (na het eten) denk nog wel dat er iets
in zit nog, want de pijn is inderdaad een stuk minder, tis nu alleen nog een beetje gevoelig.

(factuur mocht er ook wezen trouwens, 2 kiezen trekken + reiniging (tandsteen) 100,- euro (20 minuten) :o )

What ever, dat hebben we natuurlijk er wel voor over voor een goed gebit.

grjts.
deki
vr, 12/14/2007 - 11:42 Permalink