2 tanden aan elkaar??

Author:
femm
Posted:
vr, 04/22/2005 - 07:09
Ik weet dat hier waarschijnlijk zonder te zien niet goed een antwoord opgegeven kan worden en dat ik het mijn tandarts moet vragen of het gewoon moet proberen..

Ik heb het gevoel dat mijn tandarts dinsdag twee kiezen aan elkaar heeft gevuld. Ik heb sterk het gevoel dat het doorloopt, kan het alleen niet goed zien doordat het boven zit en ik geen klein spiegeltje bezit. Nu is het op zich geen probleem, behalve bij het flossen. Ik heb het dus nog niet geprobeerd omdat mijn mond nog erg gevoelig is en ik even pijn genoeg heb daar. Maar ik ben dus bang dat mijn flosdraadje er straks niet meer tussendoor kan en een tandenstoker krijg ik er niet tussen....een gevoel van help wat nu.. Ik snap dus dat ik het gewoon moet proberen en dat zal ik ook zeker doen als de pijn weg is.. maar kan dit echt zo zijn dat die twee kiezen aan elkaar gevuld zijn?? en zo ja hoe kan ik dan straks het beste ertussen schoonmaken?
de digitale tandarts

Een tandarts zou een vulling zodanig moeten vormgeven dat deze goed gereinigd kan worden. Dat zou inhouden dat flossen en/of tandenstoken mogelijk zou moeten zijn, indien dus ook een flossdraadje niet ertussen past, dan zou ik je adviseren terug te gaan naar je tandarts en te vragen of dit nog aangepast kan worden.
vr, 04/22/2005 - 08:40 Permalink
femm

liever niet, want dan moet hij weer alles wegboren om het opnieuw aan te leggen. Mijn kiezen staan in mijn ogen erg dicht op elkaar.. ik heb geen beugel gehad (hoefde in principe niet), maar als ik hem wel wou moest er wel een kies uit, want er was totaal geen schuif ruimte. Vandaar dat ik er absoluut niet met een tandenstoker tussen kan..het past gewoon niet echt..

Ik zal wel even zien, moet dinsdag terug voor mijn linkerkant
vr, 04/22/2005 - 16:32 Permalink
Dorina

Recentelijk had ik een scheurtje in mijn kies, van de kroon tot het tandvlees. De tandarts heeft er toen een vulling ingezet. Thuisgekomen zag ik dat hij ook de vulling in de kies erachter (die lag ongeveer tegen het scheurtje aan) heeft vervangen. Met mijn flosdraad kwam ik niet meer tussen de kiezen, het leek er op dat de vulling doorliep, in twee kiezen tegelijk zat. Als het draadje vast kwam te zitten, en ik op 1 kies wat kracht zette (die staat ietsje losser) schoot het dan weer los. Met een tandenstokertje kon ik nog wel onderin tussen de kiezen schoonmaken, maar wat hoger kon dat dus niet meer.

Zou het kunnen dat er twee kiezen "aan elkaar gemetseld" zijn?
Zo ja, kan dat kwaad? Als leek denk ik: als ze vastzitten, de ene kies beweegt iets ten opzichte van de andere, dan zal die vulling op een gegeven moment breken.
Als ze aan elkaar zouden vastzitten, zouden ze dan nog van elkaar lostgemaakt kunnen worden zonder dat de hele vulling er uit moet, bv. door heel voorzichting te boren of te slijpen?

Het polijsten van de vullingen staat pas gepland over een half jaar (volgende periodieke controle).
di, 01/10/2006 - 12:23 Permalink