2 maanden pijn

Author:
babs2
Posted:
do, 01/29/2004 - 16:56
2 maanden geleden begon ik pijn te krijgen aan mijn verstandskies links boven. Met pijn aan die kant van mijn hoofd. Naar mijn tandarts geweest, foto's gemaakt maar er was niets te wat op een ontsteking leek. Antibiotica gekregen en dat hielp niet. Na een week weer terug en ik kon gelijk door naar de kaakchirurg. Weer foto's een heleboel testjes en weer niets. Ik moest maar even afwachten. Ondertussen werd de pijn steeds erger. Na een maand weer terug gegaan naar het Academisch Ziekenhuis. De diagnode was nu dat het leek op een overbelaste kauwspier. Ik kreeg het advies om alleen zacht voedsel eten en niet teveel te kauwen. Maar de pijn werd steeds erger dus weer terug naar de afdeling Mondheelkunde in het ziekenhuis. De tandarts vond de pijnklachten toch veel op een wortelpuntontsteking lijken. Dus weer foto's en testjes en weer niets. Dus dan zal het mijn kauwspier wel zijn. Ik kreeg amitryptiline 10 mg per dag mee en weer een afspraak voor over een 3 weken. Ik slik sinds begin december al brufen 600 3x per dag. Mijn hele kaak doet zeer. Eten gaat bijna niet. Overigens knars of klem ik niet. Het duurt nu nog 2 weken voor ik mijn volgende afspraak heb. Ik kan bijna niet wachten tot het zover is. Weet iemand wanneer de medicijnen gaan werken? Of moesten ze al hun werk doen? Of heb ik toch iets anders? Hoe komt iemand aan een overbelaste kauwspier? Wat kan je er verder aan doen? Waar kan ik meer informatie vinden? Kan ik nu al weer bellen voor een afspraak? Ik weet het niet meer.

p.s. misschien hoort dit niet op deze site. Maar ik weet geen andere.
Mara

Hoi Babs,

Ik ken Amitriptyline als een antidepressivum wat ook een pijnstillende werking heeft. Ik gebruik het tegen aangezichtspijn in een veel grotere dosis nl. 50 mg. (hoewel dat relatief ook gering is). Het wordt vaak gegeven tegen aangezichtspijn.
10 mg is heel weinig hoor en waarschijnlijk helpt het daarom ook niet veel.
Het andere middel is een pijnstiller, veel gebruikt tegen reuma, met een werking tegen ontstekingen.
Als je tandarts niets kan vinden dan kan het zijn dat je net als ik aangezichtspijn hebt en dan kan je je het beste wenden tot http://www.hoofdpijnpatienten.nl/
Daar kan je ook per email vragen stellen.

Sterkte,
Mara
di, 02/03/2004 - 14:08 Permalink
pechvogelanna

Hoi,

Wat vervelend voor je. Ik had precies het zelfde. vreselijke pijnen die begonnen vanuit de verstandskies en zo naar mijn spieren trokken. Overbelasste kaakspieren, zweepslag alle diagnoses gehad. Ook diezelfde medicijnen gehad niet hielp. Totdat ik mijn verstandskiezen heb laten verwijderen. Twee trekken en twee snijden. NOOIT weer pijn gehad! Dat was gewoon de oorzaak. Ik hoop dat je hier iets mee kunt.
Sterkte!
wo, 02/04/2004 - 11:12 Permalink
deesjie

hey ik heb ook 1,5 jaar lang ontzettende pijn aan mn kies gehad, zat echt 1 x in de maand bij de tandarts om foto's te laten maken, maar er was steeds nix te zien....en de pijn straalt zo uit dat ik er ook niet echt zeker van was welke kies het was...maar toen deed hij een warmte test om te kijken welke kies pijn opwekte en toen vond hij de kies die het meest pijn deed.....de week daarna kreeg ik een kanaalbehandeling en toen pas kon hij de ontsteking zien, hij haalde de zenuw eruit en die was dus helemaal ontstoken.....das nu 2 maanden geleden en de pijn komt weer helemaal terug, snap ik ok nix van. maar het moraal....een ontsteking hoef je dus lang niet altijd te kunnen zien op de foto!! maar dan is die er weldegelijk.........want je voelt t wel!
wo, 02/04/2004 - 13:54 Permalink