2 maanden na WKB gevoelige tand

Author:
SandyLP
Posted:
do, 11/06/2008 - 01:17
2 maanden geleden heb ik Wortelkanaalbehandeling gehad aan mijn voortand waar net 1 jaar kroon op zat.
Na het voltooien van de WKB had ik behoorlijk last van gevoeligheid van die voortand. Mijn tandarts stelde voor om een nieuwe kroon te plaatsen omdat de noodtandarts een te groot gat gemaakt had in mijn kroon en ik moest na ongeveer 2 weken terugkomen voor de nieuwe kroon. Echter had ik nog steeds last van gevoeligheid, zij het wel minder ( geen pijn, ook niet bij warm of koud) Op de foto zag hij niets, alles zag er rustig uit. Maar stelde hij wel voor om te wachten met de kroon totdat de gevoeligheid weg zou zijn. Hij dacht zelf aan een maand/ twee maanden verder.

Nu ging het met die gevoeligheid best wel goed. Het werd geleidelijk steeds minder en minder, maar voelde de tand nog wel soms. Nu, twee dagen geleden heb ik tijdens het drinken het kopje tegen mijn tand gestoten en meteen nam de gevoeligheid weer toe. Het doet geen pijn maar ik heb de gevoeligheid terug van ongeveer 1 maand geleden. Het gekke is dat de plek bij wortelpunt ,naast mijn neusvleugel, niet meer gevoeliger is dan eerst terwijl ik dit het meest voelde na de behandeling vooral bij het neus snuiten.

Als ik onder de tand duw ( naar boven toe) voel ik niets, maar wel als ik druk op de tand geef ( naar achteren toe) Nogmaals geen pijn en als ik er niet aan kom voel ik niets.

Ik vroeg me af of iemand dit herkent dat het over het algemeen zo lang gevoelig blijft na een WKB?
Kan de gevoeligheid weer minder worden of zal het hoogstwaarschijnlijk erger worden door het stoten van de tand?

Groetjes van Sandy