2 maanden een afgebroken tand

Author:
moos
Posted:
ma, 06/24/2002 - 19:24
Ik heb 2 keer 2 maanden met een afgebroken tand gelopen voordat de tandarts deze kon repareren en tot 2 keer toe moest er toen een zenuwbehandeling gegeven worden.
Mijn vraag is had dit(zenuwbehandeling) voorkomen kunnen als het eerder behandeld zou worden?
de digitale tandarts

Waarschijnlijk is dat niet het geval.

Mocht door het afbreken van de tand, de zenuw bloot (exponatie) zijn komen te liggen, dan is bij volwassenen bijna altijd een kanaalbehandeling noodzakelijk.

Mocht de zenuw niet bloot liggen dan is de kans aanwezig dat de zenuw door de klap dermate geirriteerd is geraakt of zelfs afsterft, dat een kanaalbehandeling noodzakelijk is geworden.

Vaak is bij een afgebroken tand te weinig tandweefsel over dat houvast biedt voor een vulling of een kroon. De verankering kan dan na een kanaalbehandeling uit het wortelkanaal gehaald worden. <a href="http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?topic=212&amp;forum=8">zie ook deze vraag...</a>

Dus met andere woorden er zijn veel redenen te bedenken waarom na het afbreken van een voortand uberhaupt een wortelkanaalbehandeling noodzakelijk is.

Vraag ook aan je tandarts waarom de kanaalbehandeling uitgevoerd moet worden!

Met vriendelijke groet.
wo, 06/26/2002 - 19:45 Permalink
sterretje

hoi

een zenuwbehandeling is meestal noodzaak als er een heel stuk af is van de tand. maar ik vind het jammer dat door lange wachttijden de tandarts ook geen tijd heeft.bij ons was laatst een jongen die had ook een heel stuk van de tand af en hadden we voor de week erop een afspraak gemaakt.toen was er een afspraak afgezegt en hebben wie die man gebeld of ie eerder kon komen.nou graag dus en hebben we er een noodkroon opgezet en ook dus een wortelkanaalbeh.begonnen.
maar het is ook zo dat patienten meer moeten vragen wat er gaat gebeuren en snel geholpen willen worden want wij werken van 8 tot 6 maar er zijn tandartsen die stoppen al om 4 uur dus die kunnen minder mensen helpen.dat vind ik wel jammer ( alhoewel lijkt mij ook wel lekker zo vroeg vrij ) maar je moet ook een beetje ervoor over hebben.vooral voor speciale gevallen.Maar ja je kunt niet gaan eisen dat je tandarts maar langer moet gaan werken en naar een andere tandarts gaan is ook niet zo makkelijk dusss.maar wat betreft die wortelkan.beh klopt het wel dat dat bijna altijd noodzakelijk is.

groetjes van maxima
za, 07/06/2002 - 17:10 Permalink