2 kiezen stevig gevoelig voor kou - Wachten of WKBen???

Author:
Tom1
Posted:
wo, 01/25/2006 - 21:46
Ik zit met het volgende: Sinds 3 januari heb ik 2 supergevoelige kiezen. Ik ben ermee naar de TA gegaan om me te laten onderzoeken.

Ik dacht dat de achterste van de 2 het probleem gaf. Toen hij deze plaatselijk had verdoofd was de pijn door de kou van de afzuiging niet te harden. Hierna is hij dus overgegaan op de kies ervoor.

Hij dacht dat onder mn vulling een barst zat en heeft onder plaatselijke verdoving van de 2 kiezen de vulling eruit gehaald, een barst geconstateerd en verholpen en de vulling vervangen door een noodvulling. Ondanks de verdoving had ik nog veel pijn, vooral door de kou...

De gevoeligheid voor de kou is gebleven. En na een week schoot ik de helft van de vulling tegen de spiegel tijdens het flossen. Dus vandaag ben ik weer geholpen maar wel zonder verdoving. De grootste pijn was de kou die ontstond door de luchtsttroom van het afzuigen.

Mijn TA raadt mij nu een WKB aan en ik twijfel behoorlijk. Ik ben bang dat ik na deze behandeling nog steeds last hou van de kies erachter. Bovendien zou ik dat alleen willen als het echt nodig is.

Ik heb beide kiezen lokaal met kou belast en dat doet ongeveer evenveel pijn en flink ook. Gelukkig houdt de pijn maar kort stand. Ik zit te denken aan een second opinion of uitstel van de WKB. Wie o wie geeft mij die gouden tip?
minique

Als het alleen met kou is en ook nog eens kort (hoe kort?) aanhoudt, zou ik eerst eens proberen om te poetsen met een tandpasta voor gevoelige tanden (bijv. Sensodyne). Vaak als je slechts enkele seconden last hebt van je tanden/kiezen bij kou, komt dat van gevoelige tanden/blootliggende halzen. Met zo'n tandpasta poetsen helpt vaak wel. Geef het wel een week of 2 de tijd voordat je verbetering merkt.

:smt006 Monique
do, 01/26/2006 - 08:24 Permalink
joek

Ik heb zelf eens een gevoelige kies gehad. Dit kwam doordat de kies erachter getrokken was.
En inderdaad, dat is een vrij korte scherpe pijn.
Dit heeft bij mij wel een half jaar geduurd.
Al die tijd heb ik met Sensodyne gepoets (nu nog steeds).
Het kan dus heel lang duren voor het overgaat.

Groetjes,
Joke
do, 01/26/2006 - 15:41 Permalink
Tom1

Bedankt voorje antwoord Minique,

Ik voornamelijk last bij kou. Ook als ik per ongeluk hete drank over die kiezen gooi voel ik het, maar dat is langniet zo erg als kou. de pijn houdt 5 tot 10 seconde aan. Ik poets nu met parodontax, maar da's voor tandvlees... ik zal morgen eens een tube sensodyne halen.

Als ik op harde stukjes kauw doet het ook pijn. Daarvan denk ik weer dat het komt door de behandeling bij de tandarts.

Wat ik vreemd vind is dat ik echt nergens last van heb behalve bij kou en de harde stukjes in eten.

Ik heb dan ook sterk het gevoel dat ik het eerst even de tijd moet geven voordat ik overga tot een wortelkanaalbehandeling. Tenzij dit tot complicaties kan leiden. Ik wil eigenlijk ook weten of er andere signalen zijn waar ik op moet letten.

Joke bedankt voor jouw antwoord. Ik begrijp daaruit dat ik het allemaal best wel even de tijd kan gunnen om te zien of er verbetering optreedt.

Groet, Tom
vr, 01/27/2006 - 19:00 Permalink