2 kiezen laten trekken, nog flinke pijn

Author:
Anoniempie
Posted:
ma, 03/05/2007 - 15:23
Hoi hoi,

Ik heb een vraagje.

Ik heb na 2 weken intense pijn, en vrachtwagen ladingen Ibuprofen 400 en erge angst voor de tandarts, toch maar de stap gezet om er iets aan te laten doen.

Daarom ben ik vorige week met het zweet in mijn handen naar de tandarts gegaan, waar na het maken van foto's, bleek dat ik 2 flinke ontstekingen had rechtsonder in/aan mijn kaak.

Nadat mijn tandarts me na een goed gesprek tot rust had gekregen, had ik besloten de 2 kapotte kiezen te laten trekken.

Maar nu na enkele dagen keert de pijn weer terug op dezelfde plekken.
Mijn tandvlees is vergeleken met de andere kant donkerrood geworden, en is ook zeer gevoelig.
Tevens heb ik af en toe een vieze smaak in mijn mond, maar dat is niet iets wat ik continu ervaar.

Aangezien de pijn na een rustig weekend weer terug komt, en de tandarts zei dat ik absoluut niet mocht spoelen, vroeg ik me af of deze terugkerende pijn normaal is, en hoe lang zoiets kan duren?

Misschien dat iemand nog iets weet dat ik naast de Ibuprofen 400 kan gebruiken, wat misschien enigzins de pijn kan onderdrukken gedurende de tijd dat de wonden kunnen genezen.

Alle tips zijn welkom.

Alvast bedankt voor de eventuele reacties.

Mvg,

Anoniempie
vy

Als je nog steeds hevige pijn hebt, dan zou ik zeker teruggaan naar je ta. Hij kan evt de extractiewond schoonspoelen. Patienten die terugkomen voor pijn na extractie hebben vaak voedselresten in hun extractiewond zitten waardoor het kan gaan onsteken. Wij spoelen ze dan uit met een spuit met water.
do, 03/15/2007 - 20:03 Permalink
troylee

Hallo,

Ik hoop dat het inmiddels wat beter gaat met je zere kaak. Ik heb zelf meerdere kiezen moeten laten trekken. De ene keer minder pijn dan de andere. Ik heb ook 1 keer gehad dat mijn wond erg lang na zeurde. Ik gebruikte echt heel zelden ibuprofen 600, omdat ze zeggen dat teveel pijnstiller op een gegeven moment niet meer werkt. Ik hield ook wel eens een coldpack tegen mijn wang aan om de pijn wat te verzachten. Verder mocht ik voor de vieze smaak wel spoelen, weet zo niet meer de naam van het middel. Kamillethee zetten en hiermee spoelen reinigt de wond. Pas ook op met het eten. Als je namelijk op die plek eten (harder eten) kauwt, kun je de wond weer zwak maken. Net als een blauwe plek, die gaat niet snel weg als je er elke dag een keer op drukt.

Misschien een keer overleggen met je dokter, of hij iets weet en anders terug gaan naar de tandarts, want na 2 weken nog ernstige pijn is niet goed.

Succes ermee, groeten esther
ma, 03/26/2007 - 21:44 Permalink