2 jaar pijn, maar geen oorzaak te vinden

Author:
Montse
Posted:
vr, 05/31/2013 - 12:22
Sinds een jaar of twee heb ik pijnklachten aan mijn kiezen rechtsboven. Daar zitten er nog 2 (de 1.4 en 1.6) die samen een brug vormen over de dummy 1.5. Beide kiezen hebben zeker 10 jaar geleden een WKB gehad en een jaar of 5 a 6 geleden ook een apex. Vorig jaar kreeg ik daar pijnklachten, er was weinig op foto's te zien en de tandarts verwees me door naar de endodontholoog. Die heeft de 1.4 behandeld. Omdat ik pijn bleef houden heeft de kaakchirurg een Apex aan de 1.4 gedaan. Nog steeds pijn en drie dagen later een Apex aan de 1.6. Daarna was het even iets rustiger.
Een maand geleden kreeg ik weer een vervelende kloppende pijn in het gebied en een vieze smaak in de mond. Met pijnstillers is het wel te doen, maar ik wil niet op lange termijn dagelijks 5 pillen slikken.
Weer naar de tandarts, zij ziet een scheur in de wortel van de 1.6. Ik krijg een antibiotica-kuur en zit een week later bij de kaakchirurg voor advies. Hij ziet echter geen scheur en stelt een exploratie voor. Die heb ik inmiddels gehad en helaas is daar ook geen duidelijke oorzaak uitgekomen. De kaakchirurg zag wel een gaatje in de kaak naar de bijholte en heeft die groter gemaakt (ik weet eigenlijk niet waarom). Hij stelt voor om de boel nu een maand of 5 te laten rusten en dan weer een foto te maken.
Vervelend genoeg is er niets veranderd aan de pijn en ik slik nog steeds dagelijks pijnstillers. Ik heb nu (2 weken na 3e Apex) nog steeds een dikke wang en geen idee in welke richting ik de oplossing moet zoeken.
Zou er een verband kunnen zijn met de bijholte? Ik hoest wel veel en mijn rechterneusgat lijkt iets voller dan normaal, maar ik heb geen hoofdpijn of koorts o.i.d.
Is er een manier om daar achter te komen?
Bedankt alvast voor eventuele raad of tips. Gr. Montse