2 foto's wijzen ieder iets anders uit

Author:
jans
Posted:
di, 03/09/2004 - 20:58
3 weken geleden heeft de kaakchirurg foto's gemaakt van mijn gehele gebit. (dan draait er een aparaat rondom je hoofd). Dit moest hij doen, omdat er een verstandskies verwijderd diende te worden. Hij vroeg mij of ik verder nog ergens last van had. Nee. Nu constateerde hij linksboven twee kiezen, en rechtsonder 1 kies met ontstoken wortelpunten. Hij zou een verslag naar mijn tandarts sturen. Bij mijn tandarts vorige week, zijn opnieuw foto's genomen. De tandarts kon geen ontsteking ontdekken op zijn foto's! Hij schreef vervolgens wel een verwijskaart uit om de wortelpunten bij de kaakchirurg schoon te laten maken!
Wat moet ik nu doen? Graag uw advies...
de digitale tandarts

Met een panoramarontgenfoto (O.P.G) kan een fraai overzicht van de hele mond verkregen worden.

Maar het is nog wel zo dat de kleine rontgenopname van de tandarts scherper zijn en deze eigenlijk de doorslag zouden moeten geven of er bijvoorbeeld een afwijking aan de wortelpunt aanwezig is.

De tandarts zegt dat er geen ontsteking aanwezig is maar geeft je toch een verwijzing voor behandeling bij de kaakchirurg???

Probeer toch bij de tandarts of kaakchirug uitleg over deze kwestie te krijgen. Misschien kan de kaakchirurg de foto's die de tandarts heeft gemaakt bekijken.

Succes!

[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2004-03-09 23:54 ]
di, 03/09/2004 - 23:47 Permalink
jans

Bedankt digitale tandarts voor uw advies.
Ik heb vandaag telefonisch contact gehad met het ziekenhuis. Zij adviseerde mij de digitale foto's via mail te verzenden naar de kaakchirurg. De tandarts zou dit doen! 19 maart heb ik een afspraak gemaakt bij de kaakchirurg voor eerst uitsluitend een consult! Dan maar meer verder zien...
wo, 03/10/2004 - 16:13 Permalink
jans

ik kom net terug van de kaakchirurg en wil nog wel even mededelen wat er afgesproken is. Indien geen last van de kiezen waar een ontsteking zit, over een jaar terugkomen voor een nieuwe panaromafoto. Als de ontsteking dan groter is geworden, apex.
Indien eerder last, of fistel op tandvlees, direct contact opnemen met kaakchirurg. Hij heeft wel nog "geklopt" op de kiezen (met kronen en wkb), en op dat moment geen pijn.
Maar het lijkt wel of het nu een beetje begint....
Is afwachten wijsheid? Ik ben er nog niet uit....
vr, 03/19/2004 - 10:53 Permalink