2 achterste kiezen laten trekken ipv dure brug plaatsen?

Author:
steenbok001
Posted:
za, 12/03/2005 - 22:01
Hoogstwaarschijnlijk zal mijn één-na-laatste kies vervangen moeten gaan worden door een brug. Ik vind dit eigenlijk veel te kostbaar en zie ook erg op tegen het plaatsen ervan. Liever zou ik zien dat mijn twee achterste kiezen getrokken zouden worden en dat er niks voor in de plaats komt. Ik hou dan aan die kant nog 2 kiezen over aan de onderkant en 4 kiezen aan de bovenkant.

Mijn vraag is dus of het mogelijk zou zijn om die kiezen te laten trekken zonder dat ik andere problemen krijg?

Alvast bedankt voor de reacties.
Moon

Je bent toch zelf de baas over je eigen gebit? Je kan ook in plaats van die kies niets doen. Een vriendin van mij had hetzelfde probleem. zij was zwanger van haar dochtertje en die kies brak af. Omdat ze het heel eng vond om allerlei verdovingen te krijgen, heeft ze de kies laten trekken (de kies was zo ver afgebroken dat hij niet meer te redden was) en afgewacht tot na de bevalling met oplossingen. Omdat je bij haar het gat niet zag, heeft zij ook geen brug laten plaatsen. Zij heeft nergens last van.

Bespreek het met je tandart zou ik zeggen!
succes met je beslissing
za, 12/03/2005 - 22:57 Permalink
minique

Ik begrijp uit je verhaal dat het om 2 onderste kiezen gaat die je zou willen laten trekken. Het probleem dat in dat geval zou kunnen ontstaan, is dat de bovenste kiezen gaan 'uitgroeien' omdat de tegendruk is weggevallen.

:smt006 Monique
zo, 12/04/2005 - 08:17 Permalink
Panfluit

Ik heb ook een tijdje een grote kies gemist, dat was geen enkel probleem. Nu is de achterste ook getrokken en krijg ik binnenkort een frame prothese met 2 kiezen. Dat is niet zo duur als een brug. Misschien dat dit ook een optie voor jou is. Laat je in ieder geval goed voorlichten over de voor en nadelen van alles voordat je beslist.

Gabrielle
zo, 12/04/2005 - 08:32 Permalink
steenbok001

Bedankt voor de reacties. Ik ben vanmorgen bij de tandarts geweest en op de foto bleek een flinke ontsteking. Aangezien de verwachting is dat de kies toch niet superlang meer zal meegaan en een nieuwe wortelkanaalbehandeling mij onzinnig lijkt (het kanaal schijnt flinterdun te zijn, daarom was er maar 1 kanaal van deze kies behandeld), heb ik besloten hem er gewoon uit te laten halen (ik kan vanmiddag al terecht bij de kaakchirurg). De tandarts adviseerde mij toch een implantaat, gezien de kiezen ernaast nog goed zijn en die afgeslepen moeten worden voor een brug. Nu maar hopen dat het bot goed genoeg is om een implantaat te plaatsen, en dat ik de sinterklaasloterij win om dit alles te gaan betalen. :(
ma, 12/05/2005 - 11:22 Permalink