2-8 verwijderd, 2-7 gevuld (5 weken terug): nog steeds last

Author:
BoudewijnK
Posted:
ma, 02/27/2012 - 11:36
Beste,

In topic http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?f=8&t=22658 ofwel "Bereikbaarheid van de distale zijde van de 2-7?" heb ik een vraag gesteld en ook een antwoord mogen ontvangen.
Eraan gerelateerd heb ik een nieuwe vraag voor u:
Jarenlang heb ik een grote, uitstralende, pijn vanuit de linkerbovenhoek van mijn gebit gehad. Dit ging gepaard met veel slijm ontwikkeling, ontstoken keel/gehemelte, druk op het hele gebied (oog ook) en (af en toe) een pijnprikkel in mijn oor. Eerder was ik bij een tandarts die meende dat ik een pocket tussen 2-8 en 2-7 had en dat het daardoor kwam. Ik raakte er als het ware aan gewend, en wist op een gegeven moment niet of het nu vanuit het tanden/kiezen gebied kwam of dat het probleem ergens anders lag (bijholte ontsteking bijv.). Ik leefde er een tijd mee door zonder iets aan te doen. Eind vorig jaar sloot een kno arts bij controle een bijholte ontsteking uit.
Na microscopische opnamen bij een endontoloog vervolgens bleek dat de 2-8 een gat had tot practisch op de zenuw. Deze eenmaal getrokken gaf een grote opluchting, maar er bleef een probleem. Na het trekken was direct te zien dat de 2-7 ook was aangetast. Volgens mijn tandarts echter was dit een klein gaatje en zo te vullen. (Het gaatje zat overigens wel richting tandhals, half onder het tandvlees.) Anderhalve maand na het trekken van de tand (dit trekken ging overigens prima: niet eens een pijnstiller nodig gehad en het was prima geheeld volgens de tandarts) werd de 2-7 gevuld. Na afloop merkte ik dat een (scherpe) pijn in mijn neus minder geworden was, maar dat die algehele druk, + brandend gehemelte + druk op oog bleef voortduren! Dit is nu 5 tot 6 weken geleden en het blijft gewoon zo. Ik heb geen last van koude/warmte; het is gewoon een continue druk. Ik heb echt geen idee wat het is en wat ik ermee moet en het is irritant. Super blij zou ik zijn met een suggestie/advies van een van u.
Verdere informatie: de mondverzorging en de conditie van het tandvlees is overal prima in orde. Ik heb 3 andere vullingen; alle in x-7 kiezen (i.e. 1-7, 3-7 en 4-7; allemaal op het kauwoppervlak) en geen andere behandelingen in mijn mond gehad. Bij het vullen van 2-7 viel me nog op dat ik, ondanks verdoving, wel een heel grote pijnscheut voelde bij het boren op 1 bepaalde plek in de aangetaste regio. Mogelijk waardevol te vermelden is ook dat ik na het vullen van de kies af en toe wel een scherp/koud 'prikkelingetje'-'iets voelde trekken' rond die kies voelde (paar keer per dag) en dat de laatste tijd practisch niet meer. De algehele druk echter (nogmaals) veranderde niet).

Met vriendelijke groet,
Boudewijn