18 jaar & slecht gebit.

Author:
Richard123
Posted:
do, 01/22/2009 - 22:47
Goededag mensen, ik heb wat vraagjes.

Ik heb vroeger nooit echt mijn gebit verzorgd, tot een jaartje geleden. "tot mijn grote spijt. "
Het maakte me eerst allemaal niet echt uit, maar nu sinds een jaartje begin ik het toch wel heel erg kut te vinden. Er zijn al een aantal tanden waar gewoon een hele hoek vanaf is geknapt, en dit is best wel vervelend aangezien er soms ook wel eten tussen komt te zitten. En de tand naast mijn hoektand is door de helft gebroken zeg maar, en de binnekant is wat donker/zwart gekleurd.. Erg lelijk dus. Ik heb ook een aardig grote overbite, al vanaf kleins af aan.

Dus nu zit ik met wat vragen, is zon ramp gebit als dit nog wel wat fatsoenlijk te krijgen?
Of ben ik beter af alles eruit te halen en een kunstgebit te nemen?
Erg veel geld heb ik niet, dus dure operatie's etc zou ik niet kunnen doen.
En als ik voor een kunstgebit kies, kan ik ze er dan zelf uittrekken? Dit scheelt namelijk volgens mij heel wat in de kosten..



http://img382.imageshack.us/img382/2798/dsc00207qt8.th.jpg

Alvast bedankt!

Cheers, Richard!
vV

ik zou zegen: zoek eerst eens een tandarts, en als je hem al/nog hebt bezoek hem ook, kan hij foto`s maken en een inventarisatie van wat er echt moet, en eventueel van wat er kan. Basisonderhoud en herstel is tot 22 gedekt in de basisverzekering, dus kosten zijn er wat dat betreft niet. Bij een redelijk gebit zal een tandarts net zomaar aan een prothese denken, zeker niet bij deze leeftijd, dat is nu een maal een beslissing die je niet zomaar neemt. En verder zal er orthodontie met zo te zien een operatie nodig zijn om de scheefstand en ruimtegebrek op te lossen. Die smalle kaak maakt gelijk een prothese erg lastig, dus dat is zeker geen eerste keus, zelfs niet bij een heel slecht gebit.

Oftewel: laat er eens naar kijken en laat je informeren.


enne: zelf trekken: hoe had je dat in gedachten, een nijptang??
vr, 01/23/2009 - 11:16 Permalink
Richard123

Oh ok bedankt, ja had al een afspraak voor volgende woensdag.
Maar ehm, een operatie zeg je? Als ik dan zon operatie doe, moet ik dan ook nog een beugel? Kan het niet alleen een beugel? Of heeft een beugel in dit geval weinig zin?
vr, 01/23/2009 - 21:02 Permalink