18 jaar en nog steeds melktand

Author:
miesjelle
Posted:
za, 03/06/2004 - 09:24
Hallo,
ik ben 18 jaar en mijn rechterhoektand is nog steeds een melktand. Ik ben gisteren daarvoor naar de tandarts geweest en die heeft een foto genomen, waarop een nieuwe hoektand wel te zien was. Hij gaat hem dus binnenkort trekken. Mijn vraag is alleen, hoe lang duurt het voordat die tand doorkomt en er helemaal is, en of die dan uberhaupt wel doorkomt??

Groetjes michelle
de digitale tandarts

Als de hoektand niet vanzelf doorgekomen is dan moet deze vaak worden 'gehaald'

Door middel van een kleine chirurgische ingreep wordt er een opening naar de hoektand gemaakt waarna een bracket (slotjesbeugel) erop geplakt kan worden. Een elastiekje bevestigd aan de beugel om de andere tanden trekt dan langzaam de hoektand op de goede plek.

Een andere methode is het weghalen van de hoektand en dan het plaatsen van een implantaat.

Vergeet natuurlijk de optie het zolang mogelijk laten zitten van de melkhoektand ook niet.
za, 03/06/2004 - 09:49 Permalink
gewoonikke

hahaha ik ben 27.. en gisteren hebben ze mijn rechterhoektand gelegeerd. Mijn linkerhoektand is na 26 jaar er toch nog zelf uitgegaan en zelfs de nieuwe doorgekomen ook al duurde dat wel erg lang. dik 7 maanden.. het komt gelukkig nog.

Komt vanzelf.. maar het kan ook helemaal vast zitten.. Als je het nix vind zolang te wachten moet je naar de tandarts gaan.
di, 09/12/2006 - 18:39 Permalink
bakkie

ik ben nu 20 en heb dit probleem ook maar dsan net ietsje anders...
mijn linkerhoektand is een melktand en daar achter staat mijn nieuwe tand al een paar jaar, nu had ik vorig jaar een verwijzing naar de othondontist voor een beugel, de tandarts wou dus mijn tand trekken (de melk) en met een beugel de nieuwe rechtzetten, maar ik durf niet....

ikben bang van spuiten en durf dus mn melktand niet te laten trekken en hij wil er ook niet uit......

pff ik zit te denken of ik zal wachten tot hij er zelf uit gaat, maar gebeurd dat ooit wel? en dan ben ik dalijk 30 en loop ik met een beugel....alhoewel dat mn ergste probleem neit zou zijn hoor er zijn wel ergere dingen....

maar die melktand ..... :-?
do, 09/14/2006 - 18:06 Permalink
Girlzie008

Hoi,

Ik ben 21 en heb nog steeds een melk kies. bij mij zit dr namelijk niks onder. dat is een afwijking in mijn familie kwamen we achter. mijn neeftje (tante zeggertje) die heeft onder zijn hoek tanden ook geen blijvende tanden.

zo blijf ik toch jong met me melk kies.
zo, 09/17/2006 - 22:01 Permalink
Innge

:-? ben ik toch niet de enige ik ben 31 en heb nog twee melkkiezen waar van er onder beide ook niets onderzit.
de laastte keer kwam het wel ter sprake over de ene kies wat ik ermee ging doen vanwege dat de wortels nu wel erg kort geworden zijn.
Maar ik moet er niet aan denken dat ie getrokken wordt.
:-? ben niet bang voor de tandarts maar ga er wel altijd erg gespannen naar binnen. dus laat staan als ie gaat trekken. wat is wijsheid hem laten trekken of dat ie er vanzelf uit valt misshien dat iemand mij hierbij kan helpen bij voorbaat dank. :wink:
vr, 09/29/2006 - 00:31 Permalink
Girlzie008

:( bij mijn melk kies is stukje afgebroken er gaat nu eten tussen zitten doet vet pijn... soms lijkt t of dat ding los zit ( mijn melk kies) strax gaat ie dr uit loop ik met gat in mijn mond.... ik vraag me echt af hoe lang het duurt voordat ie dr uit is... ben inmiddels 22 ik vind t opzich wel komisch maar niet echt als ie dr uitgaat want t is de voorste kies aan rechter kant. :smt001 :smt004
zo, 01/28/2007 - 12:33 Permalink