10 dagen na verstandskiezen trekken en ik zit in het buitenl

Author:
corinne
Posted:
za, 12/15/2007 - 15:26
mijn verstandskiezen zijn elf dagen geleden getrokken door de kaakchirurg. ik kreeg een flinke zwelling die langzaam minder werd. ook mijn mond ging steeds iets beter weer open en ik kon voorzichtig aan de andere kant kauwen. ik heb goed gespoeld met zout water, volgends aanwijzingen van het ziekenhuis.

na een week, nu 4 dagen geleden moest ik naar new york vliegen waar ik nu ben,

de pijn, zwelling zijn sinds 3 dagen weer erger geworden en ik kan mijn tanden nu maar een centimeter van elkaar krijgen, iets minder dan eerst.
van een bevriende arts had ik antibiotica mee amoxiline/clavulaanzuur mocht er een ontsteking komen want in new york weet ik niet de weg.
ik ben daar twee dagen geleden mee begonnen, de zwelling gaat wel langzaam weg maar de mondopening is nog steeds heel beperkt, een centimeter.
moet ik me zorgen maken over mijn beperkte mondopening, moet ik er naar laten kijken of kan ik het nog even aankijken? weet iemand welke hulp ik in new york zou moeten zoeken?
heel erg bedankt voor de adviezen
Mignon

Hoeveel dagen antobiotica moet je nog? Meestal duurt het een dag of drie voordat de effecten duidelijk worden. Misschien is het verstandig om de wond uit te laten spuiten door een lokale tandarts als het er onrustig uitziet. De beperkte mondopening is waarschijnlijk een gevolg van de zwelling. Probeer wat rekoefeningen te doen om de opening te vergroten. eventueel kun je ook de kaakspieren wat masseren. Misschien dat mijn forumcollega's meer tips hebben. Veel succes in ieder geval.

Grts, Mignon
za, 12/15/2007 - 15:49 Permalink
corinne

dank je wel voor je snelle antwoord.
ik begin aan dag 3 van een kuur van een week dus misschien is het einde dag wel duidelijk verbeterd
zou de antibiotica ook de mondopening beinvloeden? ik begrijp dat het ook een trismus kan zijn uit andere berichten op dit forum, die dan bijna los staat van de pijn en de zwelling.

het kan dan geen kwaad om te gaan rekken, gaat het niet extra irriteren?
voor het uitspoelen kan ik dus naar een tandarts en niet perse een kaakchirurg zoals in nl?
za, 12/15/2007 - 16:02 Permalink