1 week na tandartsbezoek,zwarte pitjes! ( met foto)

Author:
bluewolf
Posted:
za, 01/24/2009 - 17:32
Hallo allemaal.
Ik ben afgelopen week naar de tandarts geweest. Hij heeft twee gaatjes gevuld en iets gerepareerd zei ie( volgens mij was er niets stuk maar das een ander verhaal).
Ik ben daarna eens voor de spiegel goed gaan kijken, en ik zie op verschillende plaatsen zwarte pitjes in mijn kiezen. Zijn dit nu beginnende gaatjes? en is het normaal dat je tandarts daar dus niets aan doet en er ook niets over zegt? Ik heb een foto bijgevoegd ter verduidelijking. Het betreft de achterste kies op deze foto, hier zijn twee plekjes op zichtbaar.

alvast bedankt,
jeroen[attachment=0]gaatjes.JPG[/attachment]
Attach
Chris888

Ik heb ook zwarte stipjes op de kauwvlakken van mijn ongevulde kiezen. Toen ik voor het eerst bij mijn huidige tandarts kwam heb ik hem gevraagd of dat geen gaatjes waren. Ja en nee, antwoordde hij, heel kleine beginnende gaatjes die er heel lang over konden doen om groter te worden en op dat moment geen behandeling behoefden. Inmiddels weet ik dat beginnende gaatjes kunnen remineraliseren en er dan donker uit kunnen zien.

Dat ik die vraag stelde is 18 jaar geleden. Sommige kiezen zijn inmiddels gevuld, maar een deel van die stipjes zit er nog steeds. Omdat je net bij de tandarts bent geweest zou ik er maar op vertrouwen dat er bij jou voorlopig niks aan hoeft te gebeuren en er bij je volgende controle even naar vragen.
za, 01/24/2009 - 19:00 Permalink