1 verstandskies zwarte plekjes

Author:
NNNils
Posted:
vr, 10/22/2004 - 17:50
Ik heb nog nooit gaatjes/gebitsproblemen gehad.

Daarom kijk ik ook nooit echt uitgebreid in mn mond.

De laatste keer controle zei de tandarts dat ik beginnende gaatjes had in mn verstandskiezen. Sindsdien ben ik als een gek gaan poetsen, wat ik voorheen niet echt veel deed.

Er heeft nu een week geleden een druivepitje in mn verstandskies vastgezeten, na 3 dagen was ie nog niet weg, dus ik ben met een tandenstoker wezen prutsen en zodoende zag ik na het verwijderen ook dat in de betreffende verstandskies (linksonder) wat zwarte plekjes zitten.

Nu nog 3 dagen later zitten die er nog en begin ik de hoop te verliezen dat het van het druivepitje is. Help zijn dit gaatjes? Het voelt allemaal superstevig aan en ziet er ook gezond uit afgezien van de kleur dan.

Aanvullende vraag: Waarom moet je je verstandskiezen laten trekken als er gaatjes in komen, mag je ze ook houden, of is dat heel dom?
NNNils

Ik lees zojuist ergens dat bosbessen etc. de verkleuring kunnen veroorzaken... er is dus nog hoop :)

Wie vertelt me meer?
vr, 10/22/2004 - 18:00 Permalink
Steph

Hmmm ik vrees ervoor ...
Bij mij begon het ook met gaatjes maar aangezien de tandarts die dan meteen wilde trekken en ik ze wilde behouden (met een vulling uiteraard) is er maandenlang niks gebeurd ...
Het resultaat is dat er nu grote gaten in zitten waardoor ze zelfs al niet meer kunnen gevuld worden en er dus zeker uit moeten :(
vr, 10/22/2004 - 19:13 Permalink
dj

Met "als een gek poetsen" moet je wel een beetje oppassen. Als je te hard, te lang, met een harde borstel, en/of met whitening pasta's poetst kun je je tandvlees en zelfs je glazuur wegpoetsen! Vooral na het eten/drinken van zuur. Pas daar dus voor op.

Kijk je verstandkiezen worden door je tong veel minder goed schoongehouden dan de rest van je gebit en ook met de borstel kom je er moelijk bij. Daarbij heb je er echt niks aan. Als de gaatjes groter worden, en die kans is heel groot, kun je ze het beste laten trekken omdat ze dan geen infectiehaard zijn voor de rest van je gebit.
za, 10/23/2004 - 15:00 Permalink