1 maand na afronden wortelkanaalbehandeling heb ik nog klach

Author:
Mirella
Posted:
vr, 01/24/2003 - 11:48
Beste digitale tandarts,

Half december heb ik deel 2 van de wortelkanaalbehandeling aan een kies gehad. Deel 1 had eind augustus al plaatsgevonden. In de tussentijd was mijn noodvulling er ook nog uitgevallen en is hier nog een nieuwe in geplaatst.

De behandeling half december was complex en langdurig, er zat een ontsteking in de wortelkanalen die mijn tandarts heeft verwijderd. Verder had hij heel erg veel moeite om de wortelkanalen helemaal schoon te maken, er zat een soort steentje in. Hij nam gelukkig ruim de tijd en is wel 2 uur bezig geweest. Uiteindelijk was alles klaar en gaf hij aan dat ik er de komende dag nog last van kon hebben, dat bleek wel een dag of 4 te zijn.

Nu ben ik ruim een maand verder en heb nog steeds klachten. Niet echt pijn maar wel een heel erg vervelend en zeurderig gevoel in die tand. Als ik met mijn tong over de betreffende tand ga is dat erg gevoelig en ook mijn wang richting mijn rechteroog zijn erg gevoelig. Als ik naast mijn neus druk, net onder mijn oog dan voel ik dat in de tand. De klachten nemen toe nu.

Valt dit onder de gebruikelijke naklachten die maanden kunnen duren of moet ik hier mee terug.

Alvast bedankt voor uw advies.