Zo bang

Author:
m.i.
Posted:
di, 02/28/2023 - 06:07
Hoi

Ik ben een jonge vrouw van 33 jaar en vorige week is er bij mij door de tandarts parodontitis geconstateerd. Volgens de foto's is er al een flink stuk botafbraak en lokaal gemeten, pockets van 5 en 6 mm. Mijn ondertanden zit een klein beetje beweging in en de spleet tussen mijn voortanden wordt erger.
Het is zo stom maar nu ik het weet zie ik het dus... Al dat opgetrokken tandvlees ... De ruimte tussen mijn tanden .... Ik moet binnenkort voor het paro onderzoek en ik ben zo bang. Zo bang om alles kwijt te raken ... Ik slaap sinds ik het weet snachts niet meer en ben al 4 kilo afgevallen. Ik ben de heletijd opzoek op google naar verhalen of goed nieuws ... Dat het weer beter kan worden. Ik ben emotioneel helemaal op ... Ik kan alleen maar huilen...
Ik weet gewoon niet zo goed wat er nu gaat gebeuren en moet ik er nu rekening mee houden dat mijn tanden en kiezen er allemaal uitgaan?

Heeft iemand tips om hier mee om te gaan ?
Tandarts_Richa…

Het is zoals het is ...U heeft de stap bij de tandarts genomen. Het heeft geen zin te treuren maar doe uw best samen met de parodontoloog.. of misschien uw tandarts die ook parodontologie doet, de brokken oprapen en zorgen dat een stabiele situatie ontstaat...Als uw tandvlees tot rust komt is vaak met behulp v e beugel de tanden weer netjes op hun plaats te krijgen. Maar eerst stabiliseren. Hoop dat u niet rookt, is dat misschien een mede oorzaak.
wo, 03/01/2023 - 00:46 Permalink
m.i.

Ik ben sinds een tijdje gestopt met roken. Maar dat is nu wel moeilijk vol te houden... Heb steeds meer de neiging om weer te beginnen ( doe ik niet) 😞
Ik weet ook dat het geen zin heeft om er zo mee bezig te zijn maar toch kan ik daar niks aan doen. Heb nogal een verleden met veel stress, angsten en paniek stoornissen. Hoor van iedereen in mijn omgeving dat dit nooit meer goed komt en dat ik beter een kunstgebit kan nemen. Dat is mijn grootste angst... Dat wil ik absoluut niet. Mijn tandarts heeft al gezegd dat dat echt nog niet aan de orde is ... Maar kan hij dat al zeggen als hij die pocket meting nog niet heeft gedaan ? Ik heb altijd een enorme angst gehad voor de tandarts maar ik wil dit weer goed krijgen en heb daar alles voor over.
wo, 03/01/2023 - 13:44 Permalink
Tandarts_Richa…

Stoppen met roken is een heel belangrijk stap.. houdt vol anders wordt het dweilen met de kraan open voor de parodontoloog. Maar gelijk voor mij een verklaring waarom u met dit probleem zit opgescheept. Als u er alles voor over heeft begint u met nooit meer te roken en goed te verzorgen. Of het goed komt is niet vooraf te zeggen ...u zult de behandeling moeten doorlopen en hopen dat uw gezamenlijke inspanning loont. Positief is het eerste gevoel v uw tandarts...dus ik zou nog niet aan een volledig kunst gebit denken.
wo, 03/01/2023 - 20:45 Permalink