Zeer pijnlijk Tandvlees

Author:
Grimrow
Posted:
ma, 04/13/2015 - 17:35
Goedemiddag allemaal,

Allereerst mijn situatie. Ik ging gisteren nacht pijnloos slapen en werd plotseling wakker enkele uren later met een helse pijn in mijn linker onderkaak. Ik ging er vrijwel meteen vanuit dat dit met mijn verstandskies te maken had, omdat deze diagonaal groeit onder de kies daarvoor. Dit was alleen niet het geval, zowel mijn verstandskies als de kies die zich daarvoor bevind gaven geen pijn prikkel bij aanraking of bij het op elkaar zetten van mijn kaken.
Toen kwam ik erachter dat de boosdoener de rand tandvlees (ik denk de aanhechting) naast mijn verstands en kies daarvoor was (wangzijde, niet tongzijde). Bij lichte aanraking schoot er verschikkelijke pijn door mijn hele kaak en zelfs mijn wang in en voelde alsof er enorme druk op stond. Met flink wat pijnstillers besloot ik om het nog een nachtje vol te houden en niet de spoed-tandarts te informeren. Normaal gesproken gebruik ik geen pijnstillers, vanwege maagklachten, maar nu vond ik het te gek worden. Heb 2 paracetamol opgelost in water en wat later nog 2 onopgeloste doorgeslikt, had geen ibuprofen in huis en wist dat aspirine niet goed was in zo'n situatie. Uiteindelijk in slaap gevallen en prima geslapen.

Nu kom ik bij het vreemdste van de hele zaak: Ik werd vanochtend wakker met geen enkele pijn klacht. Niet in mijn kiezen, kaak of tandvlees. Heb sinds gisternacht geen pijnstillers meer genomen. Heb een flink hete kop koffie gedronken en net ook een waterijsje gegeten om te testen maar ook daar geen enkele last van. Bij aanraking voelt het ook normaal. Ik ben wel van plan om snel naar de tandarts er mee te gaan maar omdat de pijn klachten weg waren vond zij het geen spoed geval en moet ik tot volgende week wachten, ik zou graag alvast een professionele mening hebben zodat ik die kan voorleggen bij mijn eigen tandarts om het probleem sneller op te lossen.


Mogelijke factoren die mee kunnen spelen:
Mijn verstandkies komt half door, maar heeft niet genoeg ruimte die zal binnenkort dus operatief verwijderd moeten worden. Het zou kunnen dat er iets van eten tussen het tandvlees en de verstandskies heeft kunnen komen en de pijn veroorzaakte en dat dit 's nachts is losgeweekt? Misschien een wortel die de verkeerde kant op staat en een zenuw raakt. Bijt wel vaak op de binnenkant van mijn wang achterin door de rare hoek van de doorbrekende verstandskies

Verder erg verkouden op het moment, dacht misschien heeft het met een kaakholte te maken maar naar mijn idee zitten die niet in de onderkaak.

Ik rook als een ketter maar heb verder nog nooit een tandvlees ontsteking gehad of zelfs maar een gaatje, zorg redelijk goed voor mijn tanden maar heb wel een genetische aanleg om excessief veel tandsteen aan te maken. Ook daar nooit problemen mee gehad, nog nooit tandsteen onder mijn tandvlees gehad.

Het tandvlees op de desbetreffende plek heeft een normale roze kleur, wijkt ook niet af van tandvlees erom in kleur of dikte.
http://i54.photobucket.com/albums/g90/wolfyworshipper/pijnlijktandvlees_zpsji81gbxi.jpg

Helaas is mijn webcam van slechte kwaliteit, de foto is meer ter indicatie van het gebied. Bovendien is mijn verstandskies niet grijs/blauw zoals het lijkt daar op de foto. Maar je kan wel goed zien dat het tandvlees rond de verstandkies vrij rauw is van het dagelijks tandenpoetsen. Kon het vandaag ook gewoon weer poetsen, zonder pijn, en er kwam geen bloed vrij of dergelijk.

http://i54.photobucket.com/albums/g90/wolfyworshipper/pijnlijktandvlees2_zpshmsvtudk.jpg
Bij deze foto is het gebied met de rode omcirkeling het voorheen pijnlijke gebied, en met blauw heb ik proberen aan te duide hoe mijn verstandskies staat, bijna 90 graden gedraaid naar de binnenzijde waarvan het grootste grootste gedeelte nog steeds in het tandvlees bevind, alleen de achterkant is door gekomen.

Ik hoop dat dit genoeg informatie is om mij mee te kunnen helpen! Alvast super bedankt
Grimrow

Even een update

Was net lekker aan het eten toen plots de pijn weer terug keerde. Heb inmiddels ibuprofen gehaald, was van plan er 1 te nemen maar letterlijk in een seconde was de pijn weer weg, voordat ik de pijnstiller uberhaupt heb genomen.

In totaal heb ik maar iets van 3 minuten pijn gehad, en dit keer minder intens als gisternacht. Zo plots als het optrad even snel was het weer weg. Mijn tandarts is ondertussen gesloten, bel ik morgen wel weer, misschien heeft iemand in de tussentijd tips of een idee waar dit mee te maken heeft.


PS. Als dit compleet de verkeerde sub-forum is dan zal ik mijn post verplaatsten, ik dacht dat mijn klacht te maken heeft met het tandvlees maar ik begin nu te twijfelen
ma, 04/13/2015 - 19:21 Permalink