Zeer pijnlijk tandvlees / schilfertjes

Author:
11anton 11
Posted:
ma, 02/23/2015 - 17:11
Ik heb sinds ergens eind vorige week erg veel last van mijn tandvlees linksonder in mijn gebit. Ik heb hier wel vaker last van gehad (ik heb nu een plaatjes-beugel), maar nu doet het echt heel veel pijn. Ik poets nu 3 keer per dag erg goed mijn tanden, maar ik merk nog geen verbetering. Ook zie ik dat er linksonder schilfertjes ontstaan. Is dit erg? Hoe kan dit opgelost worden? Het bloedt overigens ook bij het tandenpoetsen.

Het grootste probleem is denk ik de schilfertjes. Dit doet erg veel pijn. Ik kan hierdoor aan deze kant niet eten, omdat het zoveel pijn doet. Ook als ik niet eet, heb ik er wel last van. Hoe kunnen deze schilfertjes weggaan? Graag een snelle reactie, want ik wil dat dit z.s.m. goedkomt!
Romy32

Beste Anton,

Eerlijk gezegd krijg ik altijd een beetje de kriebels van dit soort 'verzoeken':
Graag een snelle reactie


Het is niet altijd mogelijk om snel te reageren.

Je vraagt of iemand enig idee heeft wat je het beste kunt doen.
Ik denk: naar de tandarts gaan.
Wij op dit forum kunnen niet je tandvlees bekijken. Waarschijnlijk is het ontstoken, maar het moet echt even gezien worden.
Misschien poets je te hard, of op de verkeerde manier.

Je tandarts kan je eventueel doorsturen naar de mondhygiënist of preventie-assistente.
di, 02/24/2015 - 20:10 Permalink
liekehoogdorp

Hey!

Mijn moeder had hetzelfde probleem, en die heeft op http://www.tandonline.nl een mondspoelmiddel aangeschaft van PERIO-AID. Die bevat 0,12% chloorhexidine. Hij was in de aanbieding, en het was zeker een aanrader! Na enkele dagen de mondspoelmiddel te hebben gebruikt, is de pijn in de tandvlees volledig verdwenen.

Ik hoop dat het goed is gekomen met je tandvlees, succes!

Groetjes
vr, 06/12/2015 - 11:38 Permalink