Vraag over vreemde sensatie tong

Author:
mmce
Posted:
do, 05/09/2024 - 16:55
Goedemiddag,
Ik heb al tijden last van mijn tong. Dat wil zeggen: als ik bijvoorbeeld alcohol drink krijg ik direct een tintelende, prikkende tong en dat is ook bij bijvoorbeeld suikers. Ik heb soms ook het gevoel dat ik daardoor moeilijker kan praten.
Ik heb al allemaal onderzoeken gehad, bij de dokter, kaakchirurg, etc. Geen schimmel, geen diabates, etc. Het enige wat de arts opviel is dat ik een wat drogere tong heb en daar gebruik ik nu speeksel-stimulerende middelen voor.

Is er toevallig iemand die dit herkent of weet wat het kan zijn? Het is heel erg hinderend…
Loup-Garou

Hier sinds enkele weken ook een vreemde sensatie op de tong.
Oktober vorig jaar een wortelpuntoperatie gehad bij een ontstoken wortelpunt van een dode kies (10 jaar geleden wortelkanaalbehandeling). Helaas operatie niet succesvol.
2 mnd geleden deze kies laten trekken. Helaas met vervolg een botontsteking.

Nu angst over alle vreemde sensaties in de mond. En begint de vreemde sensatie van de tong, welke soms uitstraalt naar de kaak.
Tandarts vind alles netjes uitzien en kan er niets mee.

Of dit nog een nasleep is van de wondheling van de kaak?!

Weet niet of jijzelf recent een tandarts behandeling hebt ondergaan?
di, 05/14/2024 - 22:08 Permalink
Tandarts_Richa…

Waaeschijnlijk een behandeling in de onder kaak. Mogelijk de zenuw geraakt bij het verdoven?? geeft uitval ) een tintelend gevoel in de tong aan de behandelde situatie. Mogelijk andere oorzaken maar v hier door mij niet te beoordelen.
wo, 05/15/2024 - 00:12 Permalink
Loup-Garou

Klopt - ik heb inderdaad een behandeling aan de onderkaak links gehad. Echter kan deze sensatie nog 2 mnd later optreden wanneer een zenuw geraakt is?

Zelf ervaar ik sindsdien ook snel een vieze smaak in de mond. Heb goede mondhygiëne en tandarts vind alles goed uitzien met gezond tandvlees.

Zelf maak ik mij toch nog zorgen over mogelijk teruggekeerde ontsteking in het kaakbot. Maar of de tandarts dit verder kan onderzoeken, terwijl de kies al 2 mnd eruit is?
Of zit door mijn angst nu alles tussen de oren ..

Ik heb wel het idee dat mijn tanden iets verschoven zijn. Of dat zo snel kan of dat het komt omdat ik nu met name aan de andere kant kauw.
wo, 05/15/2024 - 13:14 Permalink