Vieze smaak gevulde kies/tandvlees

Author:
Dennisz
Posted:
vr, 11/18/2022 - 19:37
Hoi allemaal,
Ik ben Dennis, 43 jaar, aangenaam.
Ik probeer het even zo omdat ik pas over een paar weken bij de MH terechtkan.

Een paar maanden geleden brak een kies/vulling af, linksonder-achteraan. Kies was amper te repareren maar de tandarts heeft een soort opbouw met een hele hoop laagjes en dit kan jaren meegaan zei ze.

Nu merk ik de laatste tijd dat die kies stinkt als ik met mijn vinger erachter ga en een beetje druk. Het was meteen als zo dat het tandvlees ietsje over de laagste kant van haar creatieve opbouw heenkroop maar had er nooit last van. Dacht zelf dat die stank kan komen doordat er dan toch iets ontstoken is bij die rand. Of optie b, dat de giga-vulling toch niet helemaal goed zit. Maar heb geen pijn, niets.

Enfin, MH en tandarts zijn druk, duurt nog 4 weken. Als het idd het tandvlees probleem is, kan ik dat potentieel zelf verhelpen door spoelen met dat 0,2% spul en extra grondig en vaker poetsen rond die plek? Kan de geur dan weggaan, doordat het ontstoken stukje tandvlees geneest?
Dennisz

Dank.
Ik gebruik sinds drie dagen Chloorhexidine en poets bewuster en langer deze moeilijke bereikbare plek. De dominante vieze smaak is weg maar nu is het vooral als ik als het ware op die hoek zuig. Dan komt er kort een vieze smaak vrii die ook weer weggaat. Is er dan perse een gaatje of gat of zelfs open wortel of kan het tandvlees zijn dat nu juist opspeelt omdat ik ermee aan de slag ben?
Er is geen pijn overigens.
zo, 11/20/2022 - 21:00 Permalink
Dennisz

Ok dank u. Ik doe mijn best maar als ik hard zuig op doe hoek dan komt er echt een golfje vieze smaak los sinds enkele dagen. Het bloedt soms ook iets met langdurig poetsen op die plek. Vraag me af of dat te maken kan hebben met de intensievere aandacht en na hoelang dat stuk dan hersteld kan zijn?
zo, 11/20/2022 - 22:42 Permalink
Dennisz

Inmiddels flink aan poetsen, spoelen en met ragers tussen alle kiezen. Is het mogelijk dat dit juist de eerste tijd bloed en pijnlijk rageren oplevert voordat het op termijn beter wordt? Zeker rageren heb ik nooit zo fanatiek gedaan dus dat prikt wel even. Ik las in een eerder topic dat je na drie weken juist gaat merken dat het beter gaat?

Afspraak bij de MH is over drieënhalve week
do, 12/01/2022 - 19:10 Permalink
Dennisz

Overigens is de vieze smaak op die specifieke plek achter de kies weg, nu zit het aan de binnenkant. Tandvlees ligt daar wat over de bewuste opgebouwde kies heen ook. Geen pijn maar doet me denken aan de verstandskiezen vroeger, die ook semi verborgen lagen. Gekke is dat die kies al een paar maanden terug opgebouwd is maar de de klacht van vieze smaak pas recentelijk begon
do, 12/01/2022 - 21:27 Permalink
Dennisz

Dus het kan zijn dat het tandvlees teveel over en rond die kies ligt, ontstoken raakt omdat ik er niet goed bij kan? De kies is ook echt laag aan een kant. De TA was nog wel zo trots op haar hobby-projectje waarbij ze de kies laagje voor laagje vulde en opbouwde. Kon jaren meegaan zei ze.
do, 12/01/2022 - 21:50 Permalink
Tandarts_Richa…

Dat kan ik zo niet zeggen. Soms proberen wij een hopeloze situatie op te lossen. Vaak niet 100% maar gezien de begin situatie aanvaardbaar. Gezien de moeilijkheid graad kunnen wij dan trots zijn met het bereikte compromis.
do, 12/01/2022 - 22:00 Permalink