Vervolg paradontis behandeling

Author:
joyforlife
Posted:
di, 12/28/2021 - 08:49
Hoi Allemaal !

Na 7 jaar niet naar de tandarts te zijn geweest heb ik de stap durven nemen en ben ik op 15 November bij de tandarts geweest. Conclusie was 9 gaatjes maar ik moest eerst naar de mondhygiënist en aansluitend gelijk een afspraak bij de tandarts voor de eerste gaatjes vullen. Op 21 December kwam ik bij de mondhygiënist en die zei hier kom ik niet alleen met schoonmaken en zei dat ik gevorderde paradontis had. Gevolg 3 dagen later op 24 December heb ik een totale behandeling gehad voor paradontis , hij heeft zijn pauze opgegeven zodat ik snel terecht kon anders zou het februari worden. Nu ben ik aan de slag met alle dingen die hij heeft aangeraden , ik heb een oral B io tandenborstel gekocht de aanbevolen ragers, tanden stokers , mond spoeling, tandpasta en ben aan de slag gegaan. Nu vraag ik me een heel stom iets af , naast het tanden stoken na de maaltijden moet ik mijn tanden stoken voor of na het tandenpoetsen ? Ook vraag ik me af wanneer ik kan beginnen met het laten vullen van de gaatjes ? Ik moet 10 januari terug voor controlle en ik hoop dat het er goed uitziet. Ik had pockets tussen de 3 en 6 mm en had op 10 plaatsen waar het pus uit kwam en heb na een kweek ook antibiotica gehad. Is het de bedoeling dat deze pockets na behandeling na verloop van tijd minder diep worden ? Ook had ik de grootse ragers aanbevolen gekregen welke hij ook na de behandeling gebruikt had maar deze krijg ik er met geen mogelijkheid meer tussen en heb dus twee maten kleiner gekocht , is dit goed of slecht ? Een hoop vragen maar ik wil het niet verknallen en hoop door dit proces en mijn angst onder controlle te houden mijn mond zo gezond mogelijk te houden. Mijn vieze geur in mijn mond en bloedend tandvlees is al weg wat een super groot voordeel is !

Lieve groetjes Tamara
Tandarts_Richa…

Wat goed dat u de stap genomen hebt. Nog even door de "zure" appel bijten om tot een stabiel resultaat te komen. Zet door. Wat was er eerst, Kip of Ei??.Ik stoker eerst en poets dan mijn tanden. Het gaat erom dat u stokert. Afhankelijk of er geen elementen, tanden/kiezen, verloren zijn maakt het voor mij niet uit wanneer ik begin met het restaureren v d elementen. Het is wel makkelijker als het tandvlees gezond is. De pockets moeten minder worden. Belangrijker zij moeten gezond zijn, bijv. niet bloeden. Naarmate uw tandvlees gezond wordt zal de zwelling afnemen met als gevolg dat het lijkt of uw tandvlees terug trekt. Het zal terugtrekken tot een een gezond niveau. De bloot gekomen tandhalzen zullen gevoelig zijn. Dit is vaak met een sensitive tandpasta te onderdrukken en naarmate het gezonder wordt zal de gevoeligheid afnemen. Niet de moed verliezen. Een rager moet niet te makkelijk te gebruiken zijn. Een beetje weerstand mag. Naarmate uw tandvlees gezonder wordt zal er meer ruimte ontstaan totdat een stabiele situatie bereikt wordt. Gelukkig dat u niet rookt. Er is een duidelijk verband van verlies v elementen en roken. En anders is het zo goed mogelijk "dweilen met de kraan open".
di, 12/28/2021 - 12:46 Permalink
joyforlife

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

Dankjewel voor uw antwoord !
Als ik er goed doorheen kom zou ik geen elementen verliezen , mits ik de routine blijf volgen natuurlijk. Ik ben wel altijd een roker geweest maar nu sinds drie weken gestopt en dit zal ongetwijfeld ook het gevolg zijn van het roken. Des te meer houd het me gemotiveerd om niet weer terug te beginnen want ik wil zo graag een gezond gebid. Tot nu toe heb ik geen last van mijn gebid of tandvlees na de behandeling op mijn hoektand na het tandvlees wat er boven zit , maar als dat alles is teken ik er voor. Ik ben nog wel bang dat er etensresten tussen mijn kiezen/tanden en tandvlees blijft zitten doordat daar nog een gat zit tussen mijn tandvlees en mijn kies. Ik kan niet te veel ragen toch ?
In ieder geval heel erg bedankt voor uw antwoord en de bemoedigende woorden!

Met vriendelijke groeten Tamara
di, 12/28/2021 - 23:13 Permalink
Tandarts_Richa…

Belangrijkste doet u ...stoppen met roken en een strikte mondhygiëne aanhouden...zet door. De eerste maand na stoppen met roken is het moeilijkst heb ik mij laten vertellen....Zet door. Helaas doordat de zwelling van uw tandvlees gelukkig minder wordt ontstaat er ruimte dat niet meer zal veranderen. Daarom goed rageren. Ik rager bij elk poetsbeurt en schraap/poets mijn tong schoon. Een parodontoloog kan soms operatief aan het niveau van tandvlees veranderen maar dat hangt v d situatie af.
wo, 12/29/2021 - 10:41 Permalink