Verlies van kaakbot?

Author:
sophiaterhoef
Posted:
zo, 11/05/2023 - 12:52
Hallo iedereen,

Laatst viel mij op dat mijn tandvlees bij mijn achtertanden niet helemaal door naar beneden loopt. Ik weet niet zeker of dit altijd al zo is geweest of dat dit een nieuwe ontwikkeling is. Ik vroeg mij af of er een andere reden, behalve het verlies van kaakbot, kan zijn waardoor dit het geval is? Alvast bedankt!
Attach
Tandarts_Richa…

Oorzaak 1 .. roken. Meerdere oorzaken. Niet juist en niet de juiste tanden borstel bij poetsen. Geen interdentale reinigers gebruiken, bijv, Rager en stoker die het beste resultaat geven. Knarsen... etc etc. Maar u geeft al aan bot verlies, dan zal uw tandvlees terug trekken./ Raadpleeg uw tandarts/ mondhygiënist voor een passend advies.
zo, 11/05/2023 - 15:04 Permalink
sophiaterhoef

Heel erg bedankt voor uw reactie! Ik heb zelf zover ik weet geen botverlies, sinds dit niet geconstateerd is tijdens mijn laatste tandartsafspraak (inclusief röntgenfoto). Sinds een paar maanden ben ik weer goed bezig met flossen/ stokers, dus ik denk dat het misschien hiervoor is gebeurd. Maar het kan zover ik begrijp alsnog gebeuren zonder dat er bot verlies is?
zo, 11/05/2023 - 15:28 Permalink
Tandarts_Richa…

Neen ik heb erger gezien. Maar laat het een "wake up call" zijn. Uw tandvlees was waarschijnlijk ontstoken en opgezwollen. Door het beter reinigen wordt uw tandvlees gezonder en verdwijnt de zwelling. Het was eerst bedekt door de zwelling nu niet meer.
ma, 11/06/2023 - 10:07 Permalink